Fodbold nyheder

Fem spillere du skal holde øje med ved U/21-EM

Af Christian Bang Jensen

De unges EM-slutrunde blev sparket i gang med fire kampe onsdag aften, og torsdag skal Danmarks største talenter under 21 møde Frankrigs. Men hvem er de største talenter ved denne slutrunde? Indkast.dk giver dig her fem spillere, du skal holde et vågent øje på.
Article image
Ritzau-Scanpix
Cremen af den europæiske talentudvikling er i disse dage til stede i Ungarn og Slovenien, hvor U/21-EM onsdag aften blev skudt godt og grundigt i gang. Torsdag venter Danmarks første gruppekamp mod Frankrig i en slutrunde, der for første gang nogensinde er todelt. I marts vil gruppespillet blive afviklet, mens de afgørende kvart- og semifinaler samt den store finale vil blive afviklet mellem 31. maj og 6. juni.


Men hvem er de største talenter, vi skal holde øje med under gruppespillet? Indkast.dk giver dig her nogle af fremtidens største navne, der kan få et gennembrud ved denne slutrunde.

Lukas Nmecha Anderlecht/Manchester City, Tyskland
- Den 22-årige angriber har gennem hele sin ungdomskarriere været en del af Manchester City, men det har været svært for det engelsk/tyske talent at slå igennem hos storklubben, og derfor er han i denne sæson udlånt til Anderlecht. Her har Lukas Nmecha dog fået et mindre gennembrud med 13 scoringer i 28 kampe i den bedste belgiske liga. Siden U/16-tiden har han repræsenteret de engelske ungdomslandshold, og i 2017 var han endda med til at vinde U/19-EM med ”The Three Lions”, men fra 2019 har han repræsenteret det tyske U/21-landshold, hvor det er blevet til 15 kampe og ni scoringer.

Youssoufa Moukoko Dortmund, Tyskland
- Et andet af Tysklands helt store angrebstalenter, som er med til slutrunden, er den blot 16-årige Youssoufa Moukoko. Siden han kom til Tyskland i 2014 (fra Cameroun) har han scoret mål efter behag i de tyske ungdomsrækker, hvilket resulterede i, at han dagen efter sin 16-års fødselsdag fik debut som den yngste i Bundesligaens historie. I den sidste runde i efterårssæsonen blev han tilmed den yngste nogensinde til at score et Bundesliga-mål. I Tysklands første gruppekamp onsdag aften kom Youssoufa Moukoko ikke på banen, men mon ikke, vi kommer til at se det 16-årige megatalent.

Sandro Tonali AC Milan, Italien
En, der var på banen i den første gruppekamp, var Italiens nye midtbane-fænomen Sandro Tonali. Det blev dog en uheldig optræden for den 20-årige centrale midtbanespiller, der er blevet udråbt som den næste Pirlo. Han måtte nemlig forlade banen efter et rødt kort. Men Sandro Tonali er alligevel en mand vi skal holde øje med. Som fast mand hos AC Milan i denne sæson og med gode driblefærdigheder, tegner Sandro Tonali til at blive en af de spillere der skal føre storklubben og Italien videre i fremtiden.

Eduardo Camavinga Rennes, Frankrig
I Rennes løber den 18-årige Eduardo Camavinga rundt og ejer midtbanen i den fransk Ligue 1. Det har fået Europas største klubber til at spærre øjnene og pengepunge op, og specielt Real Madrid er udset som Eduardo Camavingas næste adresse, når han skal videre fra det franske. På to sæsoner er det blevet til 75 kampe for Rennes og Eduardo Camavinga har endda kronet de flotte sæsoner med både landsholdsdebut og første mål i den franske trøje.


Pedro Goncalves Sporting, Portugal
15 mål i 22 kampe. Det er den imponerende statistik som Pedro Goncalves tager med sig ind i U/21-slutrunden. "Pote" er topscorer i den bedste portugisiske række og fast mand hos førerholdet Sporting fra Lissabon. Han er outstanding til at time dybe løb fra sin 10’er-position og afslutte på førsteberøringen. En meget bevægelig spiller, der ikke deltager i så meget i opspillet, men har en fantastisk evne til at finde de rigtige rum at løbe ind i. Skal Portugal langt i en svær gruppe med England, Kroatien og Schweiz, kan Pedro Goncalves være en vigtig nøgle for ”Seleção”

Foruden disse fem navne kan der også nævnes:

Frankrig: Jules Koundé (Sevilla), Ibrahima Konaté (RB Leipzig), Boubacar Kamara (Marseille), Amine Gouiri (Nice)
Holland: Justin Kluivert (RB Leipzig), Sven Botman (Lille)
Portugal: Trincão (FC Barcelona)
England: Max Aarons (Norwich), Curtis Jones (Liverpool), Callum Hudson-Odoi (Chelsea)
Spanien: Marc Cucurella (Getafe), Ander Barrenetxea (Real Sociedad), Brahim Diaz (AC Milan)
Italien: Gianluca Scamacca (Genoa)
Rumænien: Octavian Popescu (FCSB)

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik