K. Mbappé (31)
L. Messi (37), X L. Messi (45)
Anders Bjørn

Barcelona forsøgte forgæves i PSG-avancement

PSG og Barcelona spillede her til aften 1-1, hvilket sendte PSG videre til CL-kvartfinalerne.
Barcelona var her til aften på en meget svær opgave. Efter at have tabt det første opgør 4-1 på hjemmebane til PSG, havde de ikke stillet sig i nogen gunstig position forud for aftenens returopgør i Paris.

Kampens start bar præg af, at PSG ikke havde travlt, og den franske storklub gik derfor taktisk og defensivt til værks. Barcelona, som skulle jage mål, forsøgte efter bedste evne at spille sig igennem geledderne. De skabte et godt pres på hjemmeholdet, men det skulle alligevel blive PSG, som kunne bringe sig foran på et straffespark efter 30 minutter. Her trådte Clement Lenglet Mauro Icardi i hælen, og efter en VAR-gennemgang pegede dommeren på pletten. Her svigtede Kylian Mbappe ikke, og den franske stjerne bankede kuglen op i målhjørnet.
Blot seks minutter senere fik Lionel Messi dog bragt balance i regnskabet, da han med en vaskeægte perle bragede Barcelona på 1-1 med et fremragende langskud op i krogen. Messi skulle få en chance mere i første halvleg for at muliggøre comebacket. Barcelona fik tilkendt et straffespark i første halvlegs tillægstid. Her snuppede Keylor Navas dog Messis forsøg efter en sløj afslutning af den argentinske troldmand. De to hold gik derfor til pause med stillingen 1-1.

Barcelona-spillerne fortsatte den hurtige boldomgang i anden halvleg, hvor de fik PSG ud at løbe mange meter i forsvaret. Det var tydeligt, at PSG ville forsøge at forsvare deres føring hjem, så det var i høj grad op til Barcelona at skabe kampens chancer. Messi fik endnu en mulighed, men Marquinhos blokerede på heroisk vis. Derudover markerede Keylor Navas sig som kampens helt store profil. PSG-keeperen havde mange afgørende redninger gennem kampen. Det blev ikke til flere scoringer i returkampen, og derfor avancerede PSG med samlet 5-2.

Nu venter kvartfinalen dermed for det parisiske storhold.