Fodbold nyheder

Thomas Tuchel:
Kai Havertz tilbagebetaler min tillid

Af Philip Sinkbæk Jensen

Chelsea-manager, Thomas Tuchel, har kun storroser til Kai Havertz, der efter en svær periode med skader tildeles en stor andel i Chelseas vindermentalitet.

Article image
Ritzau-Scanpix

Kai Havertz har haft en svær start i Chelsea efter sit skifte fra Bayer Leverkusen, hvor tyskeren ikke har kunnet indfri det talent, som Chelsea så sig varme på. Det uforløste potentiale har medført, at den 21-årige offensive midtbane har været udskældt i sin tid som Premier League-spiller. Dette til trods for skader, tilvendelse af nye spillesystemer, minimal spilletid og at blive anvendt på uvante positioner. I går fik Havertz dog genvalg til startopstillingen og genrejsning, da tyskeren spillede hele kampen efter ni kampe i kulden, hvilket var en god beslutning af manager, Thomas Tuchel, da stortalentets prangende spil i særdeleshed lå til grunde for Chelseas sejr på 2-0 over Everton.

Havertz fik fremprovokeret et selvmål af Ben Godfrey, da tyskeren skød forsvarsspilleren ned få meter fra målet, så bolden blev afrettet og endte i mål. Derudover fik det offensive talent skabt flere chancer, underkendt et mål og fremtvunget et straffespark. Thomas Tuchel havde derfor kun lutter roser til Havertz efter kampen, der ser ud til at få langt mere spilletid fremover.

- Jeg er meget tilfreds med Kai. Han har tilbagebetalt den tillid, som vi har givet ham, siger en begejstret Thomas Tuchel til det tyske medier kicker.de. Landsmanden fortsætter sine roser og udpensler sine forventninger til Havertz:

- Det er netop, hvad vi forventer af ham. Han bevæger sig mellem kæderne, dikterer og kontrollerer bolden, når han har den, og viser vejen mod målet for at levere assists og fuldføre sine forventninger til sig selv. Han har alle færdigheder til at være en dominerende spiller i offensiven. Det har han vist i dag, siger Thomas Tuchel efter gårsdagens sejr over Everton.

Mere om Chelsea

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik