Horsens - AaB

Danmark: Superligaen
Horsens L. Qamili (31), N. Brock-Madsen (90)
CASA Arena HorsensFuld tid2-1
AaB M. Ross (90)
LineupReferat

AC Horsens sejrede i overtidsdrama

Af Daniel Jensen

Det var to af Superligaens mest formsvage hold der her til aften tørnede sammen på Casa Arena, da AC Horsens hjemme tog imod AaB.

Article image
Ritzau-Scanpix

Horsens har efterhånden intet at tabe, da der skal sejre på bordet, hvis overlevelsen skal være en mulighed. Hjemmeholdet kom derfor også ud i et højt pres og fik presset gæsterne fra Aalborg tilbage på banen. Det høje pres var dog lige ved at koste efter fem minutter, da Tim Prica blev sendt alene afsted i dybden, men svenskerens afslutning blev reddet af Matej Delac i Horsens-målet.

Efter det begyndte gæsterne ligeså stille at sætte sig på kampen, og det lykkedes også aalborggenserne, at få puttet kuglen i kassen. Efter et frispark blev bolden forlænget inde i boksen, og så kunne Daniel Granli sikkert score. Målet blev dog hurtigt annulleret for offside, og VAR bekræftede dette.

Efter en halv time skulle vi få kampens første mål, og det var hjemmeholdet, der tog føringen. Louka Prip smækkede bolden hårdt ind i feltet på et frispark, og den bold kom Hallur Hansson først på. Han fik dog slet ikke traf på bolden, men den dumpede i stedet ned for fødderne af Lirim Qamili, som sikkert hamrede bolden i kassen til 1-0. Det var også Horsens første mål i det nye år.

AaB var tæt på at svare igen blot otte minutter senere, da Martin Samuelsen kom først på et hjørnespark, men nordmanden måtte se Søren Reese heade udligningen væk på målstregen. Muamer Brajanac fik efterfølgende testet Jakob Rinne i AaB-målet kort før pausen, men den svenske målmand leverede en god redning, og så gik Horsens til pausen foran 1-0.

Knap var anden halvleg fløjtet i gang før AaB igen fik sparket bolden i nettet efter en dødbold, men endnu en gang blev målet annulleret af VAR. Delac kom slet ikke ud til et hjørnespark, og så var det intet problem for Rufo at score, men billederne viste, at spanierne tog hånden til hjælp.

I takt med at tiden på stadionuret rykkede tættere og tættere på de 90 minutter trak Horsens sig også længere tilbage. AaB dominerede spillet, men havde store problemer med at spille sig til chancer. Gæsterne fik dog en god chance, da de fik tilkæmpet sig et frispark på kanten af feltet, men Pricas hårde spark gik over Horsens-målet.

Det skulle dog lykkedes for AaB at få udlignet til allersidst. Bolden blev slået ind fra venstre, og her nåede den helt over til den anden ende af feltet. Her fik Rasmus Thelander headet bolden på tværs og så stod indskiftede Mathias Ross helt fri og headede bolden i mål 1-1.

Det blev dog endnu mere dramatisk fire minutter inde i overtiden. Her fik hjemmeholdet nemlig scoret til 2-1. Horsens forsøgte at køre en kontra, men de mistede bolden, og så var det gæsternes tur til at køre kontra. De mistede dog også bolden på vej frem, og så gik det hurtigt den anden vej. Her satte Jacob Buus tempo og drev bolden resolut frem. Her fandt han Jonas Gemmer der med et smart træk fik sat en AaB-spiller og efterfølgende tacklet bolden hen til Nikolai Brock-Madsen, som sparkede de gule til en forløsende sejr.

AC Horsens sikrede sig med sejren tre vigtige point, men østjyderne har stadigvæk ti point op til Vejle på den rigtige side af stregen. AaB fortsætter derimod deres elendige stime og nordjyderne står nu uden sejr i seks kampe i streg.

Horsens
(3-5-2)
1Matej Delač
33Alexander Ludwig
4Malte Kiilerich ↩61
5Søren Reese
15Jacob Jacobsen
10Hallur Hansson (C)
14Jonas Gemmer
9Louka Andreasen ↩90
6Nikolas Dyhr ↩79
18Lirim Qamili ↩78
29 ↩61
Bænk
22Aleksandar Stankovic
17Casper Tengstedt
44Nicolai Brock-Madsen ↪61
11Peter Nymann ↪79
21James Gomez ↪61
16Ágúst Hlynsson ↪90
19Jonas Thorsen ↪78
AaB
(4-2-3-1)
1Jacob Rinne
25Frederik Børsting ↩78
31Daniel Granli ↩61
26Rasmus Thelander (C)
15Lukas Klitten
8Iver Fossum
6Pedro Ferreira
11Tim Prica ↩79
30Rubén Herraiz
35Marcus Serup Hannesbo ↩60
18Martin Samuelsen
Bænk
22Andreas Hansen
9Tom van Weert ↪79
2Kristoffer Pallesen ↪78
4Mathias Ross ↪61
14Malthe Höjholt ↪60
16Magnus Christensen
23Robert Kakeeto

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik