Fodbold nyheder

Hvem bliver Barcas næste træner? - Arteta vil ikke have jobbet

Af Victor Nyrup

Arsenals manager Mikel Arteta er fuldt fokuseret på Arsenal, selvom han har været rygtet til FC Barcelona.

Article image
Ritzau-Scanpix

Præsidentvalget i FC Barcelona nærmer sig med hastige skridt, og for hver dag der går opstår nye rygter om, hvad valgets udfald kan få af betydning for den catalanske storklub. Som vi skrev her på Indkast.dk, så overvejer forhåndsfavoritten Joan Laporta at tilbyde den nuværende Arsenal-manager Mikel Arteta jobbet som træner, hvis den tidligere FC Barcelona-præsident vinder valget den 7. marts.

Arteta afsluttede sin professionel karriere i 2016, hvorefter han blev ansat som assistent under sin landsmand Pep Guardiola i Manchester City. I sin tid i den lyseblå del af Manchester lagde Arteta ikke skjul på, at han lærte meget om trænergerningen, og Guardiola roste ved flere lejligheder sin assistents trænertalent, som den tidligere FC Barcelona- og Bayern München-træner var sikker på ville medføre et job i en europæisk storklub. Det job kom så i december 2019, hvor Arteta blev ansat som manager i sin tidligere klub Arsenal, og selvom den i dag 38-årige spanier er rygtet til FC Barcelona, så er Arsenal-manageren selv fuldt fokuseret på ”The Gunners”.

- Der vil altid være spekulationer, når der er valg i Barcelona, da det er en kæmpe klub. Jeg fik min fodboldopdragelse der (FC Barcelona, red.), så der vil selvfølgelig altid være rygter. Jeg er fuldt fokuseret på mit job her, hvor vi har meget at se til, og jeg nyder det virkelig, siger Mikel Arteta ifølge BT Sports.

Laporta har tidligere i sin valgkamp ytret, at han gerne så Barcelona-legenden Xavi som klubbens træner på langsigt, men den 58-årige spanske advokat har altså også Arteta på listen med potentielle trænere. Arteta har ligesom Xavi en fortid som midtbanespiller hos ”Blaugrana”, men hvor Xavi i mange år var en af de absolut vigtigste spillere på Camp Nou, så lykkedes det aldrig den senere Everton- og Arsenal-spiller at få en kamp for førsteholdet.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik