Southampton
Richarlison (9)
Mathias Guldberg

Everton slår Southampton

For begge hold var der vigtige point på spil i opgøret, der endte med en smal sejr til Ancelottis blå tropper
Kampen startede uden de store chancer til begge hold, men det var Everton der med flot pasningsspil sad på spillet.

Det udmøntede sig i et mål i det 12. minut, da Richarlison løber op til en fin stikning fra Gylfi Sigurdsson og i en en-til-en situation med målmanden får den lobbet over. Flot mål af brasilianeren og 1-0 til Everton. Det kunne have været blevet til 2-0, hvis ikke Michael Keanes mål i det 25. minut var blevet annulleret på grund af offside.

Første halvleg endte altså 1-0 til Everton, hvilket Southampton, der er inde i en svær formkrise, skulle forsøge at revancere. Og vi skulle helt frem til det 85. minut for at komme frem til en stor chance igen, denne gang for Southampton, der var lige ved og næsten. Moussa Djenepo modtog en aflevering, han endte med at spilde muligheden af, da hans skud fløj få centimer forbi venstre stolpe.

Til allersidst i de døende minutter havde Southampton chancen igen, da Jannik Vestergaard opfangede riposten i feltet og sendte et skud afsted i venstre side af målet, hvilket dog blev reddet af Jordan Pickford med en refleksredning.

Dermed endte det med 3 point til Everton, der stadig ligger lunt i svinget i forhold til at kvalificere sig til europæisk fodbold i næste sæson, mens Southampton i den grad har brug for en sejr, hvis ikke de skal begynde at panikke om at blive en del af nedrykningskampen i Premier League.