Gladbach - Manchester C

Europa: Champions League
Gladbach
Puskás ArénaFuld tid0-2
Manchester C B. Silva (29), G. Jesus (65)
OptaktLineupReferatVideo

Let spil for City i Budapest

Af Henrik Varbøl Andersen

En af favoritterne til årets titel i Champions League skulle på neutral bane i Ungarn tage første stik mod et tandløst Gladbach hold.

Article image
Ritzau-Scanpix

Puskas-Arena i Budapest lagde den neutrale grund til Champions League-opgøret mellem Borussia Mönchengladbach og Manchester City. Inden opgøret var der ikke den store tvivl om hvor favoritværdigheden skulle ligge. Pep Guardiolas mandskab indtager lige førstepladsen i Premier League og er i storform.

De lyseblå Manchester spillere tog også initiativet fra start i opgøret. Det sædvanlige flow i spillet var taget med i bagagen til Ungarn, og i indledningen manglede kun de store målchancer for at fuldende den megen boldbesiddelse. Tyskerne lurede hele tiden på omstillinger, men havde svært ved bare at få fat i bolden.

Efter 28 minutter gik den så heller ikke længere for Gladbach. Venstre-back Joao Cancelo slog et fremragende indlæg til bagerste område, hvor hans landsmand Bernardo Silva let kunne sætte hovedet på og bringe City i front. Ganske fortjent og bjerget var nu ikke mindre for Gladbach at bestige.

City kontrollerede nu begivenhederne på det velplejede græstæppe i Budapest, og de kørte første halvleg stille og roligt hjem, og kunne gå til pause med en føring på 1-0. Gladbach havde i første halvleg ikke en eneste afslutning, hvilket med stor tydelighed viste City-dominansen.

Den kommende Dortmund-træner Marco Rose skulle banke noget selvtillid og tro ind i sin spillere, hvis de skulle have en chance mod City. Starten på anden halvleg gav dog ikke noget fra Gladbach, som fortsat ikke kunne skabe chancer.

Hele 63 minutter gik der af kampen før Gladbach fik en afslutning, som dog ikke krævede en redning fra Ederson i City-målet.

Det var derfor meget logisk at Guardiolas-tropper efter 65 minutter afgjorde opgøret. Endnu et fremragende indlæg fra Cancelo fandt Bernardo Silva i bagerste område, men denne gang sendte Silva uselvisk bolden på tværs til Gabriel Jesus, som let sendte den i nettet til 2-0.

Herefter var der ikke meget spænding tilbage i kampen. Tyskerne var oppe mod overmagten, og de formåede aldrig at blive farlige. Blot en enkelt redning måtte Ederson diske op i hele kampen, og den faldt endda i overtiden.

Dermed endte det med 19 sejr i træk til Guardiolas flyvende mandskab, som nu er så godt som videre i Champions League.
Gladbach
(4-3-3)
1Yann Sommer
18Stefan Lainer ↩63
28Matthias Ginter
30Nico Elvedi
25Ramy Bensebaini
8Denis Zakaria
6Christoph Kramer
32Florian Neuhaus
23Jonas Hofmann ↩87
13Lars Stindl (C) ↩74
14Alassane Pléa ↩63
Bænk
21Tobias Sippel
31Max Grün
7Patrick Herrmann
10Marcus Thuram ↪63
16Ibrahima Traoré
36Breel-Donald Embolo ↪74
3Michael Lang
15Louis Beyer
17Oscar Wendt
24Tony Jantschke
11Hannes Wolf ↪87
19Valentino Lazaro ↪63
Manchester C
(4-2-3-1)
31Ederson
2Kyle Walker
3Rúben Dias
14Aymeric Laporte
27João Cancelo
16Rodri Hernández
8İlkay Gündoğan
7Raheem Sterling (C) ↩69
20Bernardo Silva
47Philip Foden ↩80
9Gabriel Jesus ↩80
Bænk
13Zack Steffen
33Scott Carson
10Sergio Agüero ↪80
21Ferrán Torres ↪80
26Riyad Mahrez ↪69
5John Stones
11Oleksandr Zinchenko
22Benjamin Mendy
50Eric García
17Kevin De Bruyne
25Fernandinho
69Thomas Doyle

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik