Fodbold nyheder

I takt med ejerskift:
Totti er åben for betydeligt Roma-comeback

Af Silas Steiner

Roma-legenden Francesco Totti kan muligvis være på vej tilbage på Stadio Olimpico.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det er to år siden, at Romas ærekære ikon Francesco Totti forlod den italienske hovedstad efter hele 30 års tro tjeneste.Fire år er det siden, at den tidligere angriber endegyldigt lagde støvlerne på hylden, men ikke overraskende havde Totti svært ved at forlade Roma helt, hvorfor han i stedet blev tildelt en rolle som scout. Totti faldt dog i unåde med klubbens tidligere ejer, James Pallotta, som Totti mente drev AS Roma med forkert ledelse og rådden identitet.

Derfor har den tidligere nummer 10 siden startet sit eget scoutingfirma, hvor han og projektet har nydt fin succes, og det er da også noget, Totti godt så sig selv tage med tilbage til Roma en dag, nu når nye, og i italieneres øjne, bedre ejere er kommet til. Det åbnede Totti op for i en sludder med sine tidligere landsholdskollegaer Antonio Cassano og Christian Vieri i programmet Bobbo Show:

- Ejerskabet, træneren og resten af staben er alle udlændinge. At tilføje en ægte romer til at linke spillerne til de øvre etager ville være det bedste for klubben. Det er endnu ikke sket, men skulle Friedkin-familien række ud efter mig, vil jeg helt klart overveje et comeback, indleder italieneren om en mulig tilbagevenden til Stadio Olimpico.

- Stod jeg for ledelsen af en klub, ville jeg selv hyre en masse tidligere spillere til forskellige roller. I mit hovede ved fodboldspillere bedst om fodbold.

Totti kunne heller ikke dy sig for at kommentere på sit exit:

- Jeg ville gerne have haft mere indflydelse med mine beslutninger, jeg mener, at jeg ville kunne have bidraget med mere, men mine tanker kom ikke til overvejelse. Jeg tænkte aldrig på at tage denne vej, jeg troede, at jeg skulle blive i Roma for altid, men de efterlod mig uden noget valg, så jeg håber det var den rigtige beslutning.

44-årige Totti åbner altså op for et comeback for Roma, der såfremt han skulle få en rolle, vil ende med at få en betydelig indflydelse på klubben. Den amerikanske Friedkin-familie, der ejer mange store virksomheder, tog sidste sommer over i AS Roma og er altså ifølge Francesco Totti et bedre valg for klubben.

Mere om Roma

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik