Fodbold nyheder

United-legende:
Bruno Fernandes’ Cantona-sammenligning kræver trofæer

Af Anders Bjørn

Den tidligere Manchester United-stjerne og nuværende Newcastle-manager Steve Bruce er stor beundrer af Bruno Fernandes, men han siger samtidig, at sammenligningerne med United-legenden Eric Cantona ikke kan retfærdiggøres, før han bringer pokaler til Old Trafford.

Article image
Ritzau-Scanpix

Bruno Fernandes har været i en liga for sig siden han ankom til Manchester United i januar 2020. Han slog til fra dag et og har ikke haft behov for en tilvænningsperiode i Premier League. I skrivende stund har portugiseren scoret 21 mål og leveret 12 assists i alle turneringer i indeværende sæson. Indflydelsen, som Fernandes har haft for United, er blevet sammenlignet med den tilsvarende effekt, Eric Cantona havde for snart 30 år siden, da han ankom til United og var med til at sikre klubben kronede dage.

Steve Bruce anerkender fuldt ud den indflydelse og det fremragende spil som Fernandes har leveret for De Røde Djævle. Dog stejler Bruce, når han hører sammenligningerne, som for nyligt er blevet lavet mellem Bruno Fernandes og Eric Cantona. For at dette kan berettiges skal der vindes trofæer i den røde del af Manchester, og klubben skal tilbage til de kronede dage, som engang var kendetegnet for United. Steve Bruce udtaler endvidere:

- Det du bedømmer spillere på over en tidsperiode, er hvad de har vundet. For os var Eric katalysatoren til at vinde trofæer. Måden Fernandes har spillet på for United over de sidste 12 måneder føles lidt som Cantona-tiden. Det er en kæmpe kompliment til ham, fordi Eric var symbolet på en af de største og bedste klubber på daværende tidspunkt. Nu skal Fernandes bevise, at han kan levere på de største scener og vinde de samme ting som Cantona gjorde. Hvis han gør det, så kan sammenligningen naturligvis retfærdiggøres.

Mere om Bruno Fernandes

Mere om Manchester U

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik