Atlético Madrid - Valencia

Spanien: La Liga
Atlético Madrid J. Félix (23), L. Suárez (54), Á. Correa (72)
Estadio Wanda MetropolitanoFuld tid3-1
Valencia U. Račić (11)
LineupReferat

Atlético-comeback cementerede førstepladsen i LaLiga

Af Daniel Fisker

Atlético Madrid havde søndag aften mulighed for at lægge afstand til Real Madrid og FC Barcelona i LaLiga-tabellen. Den mulighed udnyttede den spanske hovedstadsklub efter en sløj start.

Article image

Atlético Madrid indtager en efterhånden sikker førsteplads i LaLiga. Den spanske hovedstadsklub var derfor favoritter, da Valencia søndag aften lagde vejen forbi Wanda Metropolitano. Det var da også Atlético Madrid – eller rettere sagt João Félix – der kom bedst fra start. Kampens første chance, som tilfaldt den unge portugiser, resulterede ikke i et hurtigt mål.

Herefter var det José Giménez’ tur til at prøve lykken, men heller ikke uruguayanerens velplacerede hovedstød gik forbi Jaume Domenech i Valencia-målet. Herefter var det gæsterne fra Valencia, der overtog initiativet i kampen. Først forhindrede Atlético Madrid-målmanden Jan Oblak, at Manu Vallejo sendte et overraskende føringsmål i netmaskerne. Herefter var favoritterne ikke så heldige.

Midtbanespilleren Uros Racic, som langtfra er den fødte målmaskine, modtog en fantastisk aflevering, hvorefter den 22-årige serber indledte en dribletur, som kulminerede, da han sendte et formidabelt langskud i øverste højre målhjørne. Føringen holdt dog kun i godt og vel ti minutter, før João Félix, der tidligere havde prøvet lykken, tog fløjlshandskerne af.

I første omgang forsøgte João Félix, der sprudlede af energi søndag aften, at løbe en frispilning op. Det lykkedes dog ikke. Det var først, da den unge portugiser skabte noget plads i Valencia i forbindelse med et højrnespark, at Atlético Madrid igen kom på pointkurs. João Félix tog således sagen i egen hånd, da han sendte et knaldhårdt skud i netmaskerne bag Domenech.

Få minutter senere var João Félix næsten på pletten igen, men her var det Domenech, der trak det længste strå i duellen med Atlético Madrid-angriberen. Marcos Llorente forsøgte også at sende ”Los Rojiblancos” på sejrskurs, før kampens dommer fløjtede til pause, men stillingen var ikke desto mindre 1-1, da de første 45 minutter af søndagens sene LaLiga-kamp var spillet.

João Félix var virkelig dagens mand i skysovs for Atlético Madrid, hvilket for alvor blev slået fast efter 54 minutters spil, da den unge portugiser blev assistmager og gjorde det muligt for Luis Suárez at score det forløsende mål til 2-1. Kort tid herefter valgte Atlético Madrid-træneren Diego Simeone at skifte João Félix ud, hvorefter den spanske hovedstadsklub tilsyneladende mistede momentum.

Valencia-angriberen Maximiliano Gómez formåede at udnytte Atlético Madrids dalene momentum, da han spurtede ind i Atlético-feltet, hvor Jan Oblak – heldigvis for LaLiga-førerholdet – dog var vågen. Den slovenske målmand måtte hive endnu en god redning op af hatten. Udsigten til en udligning var dog tilsyneladende en spand koldt vand i hovedet på Atlético Madrid-mandskabet.

Den argentinske angriber Ángel Correa, som kort forinden havde erstattet João Félix, skulle ikke bruge mange minutter på banen, før han havde fundet vej til netmaskerne og lukket kampen til Atlético Madrids fordel. Marcos Llorente leverede et sublimt opspil, før han satte Correa i scene med en fantastisk aflevering. Argentineren formåede at udplacere Domenech, lukke søndagens sene LaLiga-kamp og cementere Atlético Madrids førsteplads.

Atlético Madrid
(3-1-4-2)
13Jan Oblak
15Stefan Savić
2José Giménez
22Mario Hermoso
6Koke (C)
24Šime Vrsaljko ↩46
14Marcos Llorente ↩75
11Thomas Lemar ↩85
21Yannick Carrasco
9Luis Suárez
7João Félix ↩62
Bænk
1Ivo Grbić
31Miguel San Román
10Ángel Correa ↪62
19Moussa Dembélé
12Renan Lodi ↪46
18Felipe
4Geoffrey Kondogbia ↪75
5Lucas Torreira ↪85
8Saúl
16Héctor Herrera
20Vitolo
Valencia
(4-4-2)
1Jaume Doménech
2Thierry Correia
12Mouctar Diakhaby ↩47
5Gabriel Paulista
14José Gayá (C)
30Yunus Musah ↩79
8Carlos Soler
19Uroš Račić ↩80
17Denis Cheryshev ↩58
22Maximiliano Gómez
21Manu Vallejo ↩79
Bænk
25Cristian Rivero
9Kevin Gameiro ↪79
11Rubén Sobrino
37Álex Blanco
3Toni Lato
15Hugo Guillamón ↪47
31Guillem Molina
7Gonçalo Guedes ↪58
20Lee Kang-In
23Jason ↪79
26Vicente Esquerdo
27Koba Koindredi ↪80

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik