Fodbold nyheder

Tysk verdensmester lægger støvlerne på hylden

Af Daniel Fisker

Den tidligere Borussia Dortmund-profil Kevin Großkreutz lægger støvlerne på hylden.

Article image

Kevin Großkreutz spillede i Borussia Dortmund fra 2009 til 2015. I 2014 blev den nu 32-årige alsidige midtbanespiller verdensmester med Tyskland. Großkreutz‘ karriere tog en deroute, da han i 2015 forlod Dortmund til fordel for tyrkiske Galatasaray.

Großkreutz tilbragte et halvt år i den tyrkiske hovedstad, inden han vendte tilbage til Tyskland, hvor han tilbragte godt og vel et år i Stuttgart. Großkreutz nåede ikke at spille en eneste kamp for Galatasaray, mens han spillede 28 kampe og scorede et enkelt mål for Stuttgart.

Herefter fulgte et par måneder som klubløs for den tyske verdensmester, som i sommeren 2017 blev præsenteret i SV Darmstadt 98. Den efterhånden erfarne kantspiller blev i sommeren 2018 købt af 3. Liga-klubben KFC Uerdingen.

Großkreutz spillede 51 kampe og scorede et enkelt mål i KFC Uerdingen, som han forlod i begyndelsen af oktober måned – under mystiske omstændigheder. 3. Liga-klubben var eftersigende stoppet med at udbetale løn til Großkreutz, som havde nægtet at acceptere en corona-relateret lønnedgang på 30 %.

Den tyske verdensmester skulle derfor på udkig efter en ny klub, hvilket ved årsskiftet endnu ikke havde båret frugt. Nu har Großkreutz, som spillede 236 kampe for Borussia Dortmund, hvor han også vandt to Bundesliga-titler, dog valgt at indstille klubjagten og i stedet lægge støvlerne på hylden.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik