Fodbold nyheder

Ny ejerkreds i FC Nordsjælland

Af Christian Secher

FC Nordsjælland bekræfter på deres hjemmeside, at Egyptere køber sig ind i klubben for stort milionbeløb.

Article image

Dansk fodbold har i de seneste år oplevet en stigning af udenlandske investeringer. Her har klubber som Vejle Boldklub, FC Midtjylland og Sønderjyske har nyd godt af en kapitalindsprøjtning.

Siden 2015 har FC Nordsjælland ligeledes hovedsageligt været ejet af den engelske forretningsmand Tom Vernon. I dag har klubben så offentliggjort, at de får nye samarbejdspartnere i form af den egyptiske Mansour-familie gennem deres selskab Mansour Group.

Partnerskabet sikrer FC Nordsjælland i omegnen 750 millioner kroner i den næste årrække. Pengene skal både bruges til at forbedre selve klubben, men også videreudvikle Right to Dreams (RTD) i Egypten og Ghana. Investeringerne i Afrika skal starte et nyt RTD-akademi og et professionelt kvindehold i Egypten samt forbedringer til det det nuværende akademi i Ghana.

På klubbens hjemmeside udtaler den nye investor Mohamed Mansour, der er bestyrelsesformand i Mansour Group & Man Capital, sig omkring det nye partnerskab.

- Jeg kunne ikke være mere stolt af at investere i, og blive partner med, Tom Vernon og hans hold i Right to Dream-organisationen. De er en inspiration for os med det livsændrende arbejde, de længe har udført med talentfulde drenge og piger i Afrika, Europa og i USA. Vi har længe fulgt arbejdet med stor interesse, og det er med stor glæde, vi i dag kan præsentere vores partnerskab.

Ved vinterpausen indtager FC Nordsjælland en 8. plads i Superligaen.

Mere om FC Nordsjælland

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik