Fodbold nyheder

Hvorfor Leicester skal tages seriøst som titel-udfordrere

Af Jonas Sørensen

Leicester vandt i går 2-0 over Chelsea, og er nu på førstepladsen i Premier League. Her er nogle argumenter for at Leicester kan vinde Premier League.

Article image
Ritzau-Scanpix

Leicester ser ud til at være en stor udfordre til Premier League-titlen i år. Leicester har ligget solidt i toppen af Premier League i denne sæson. Dette er i stor grad også Brendan Rodgers fortjeneste. Han har skabt et solidt hold, hvor der dog stadig er et tungt pres på Jamie Vardy. Men på aftener hvor Vardy ikke har sin normale målfarlighed i kampene, er spillere som James Madison klar til at træde i karakter.

Deres forsvar har også vist sig at være fremragende. Især deres 20-årige forsvarsspiller Wesley Fofana har vist sig at være flot frem. Han er sikker med bolden, god i luften og besidder en kæmpe selvsikkerhed.

Midtbanen er også besat af et par gode spillere i Youri Tielemans og James Maddison, mens Marc Albrighton og Harvey Barnes fodrer Vardy med gode afleveringer.

Mange medier spår dog, at det bliver nogle af de større engelske klubber, der vinder Premier League i år. Manchester City ser ud til at kunne tage førstepladsen med en sejr over Aston Villa i aften, og komme a point med Leicester med en kamp i hånden. Man skal dog stadig passe på med at drage konklusioner for hurtigt. Leicester er på førstepladsen af en grund. Rodgers har sagt sådan til BBC.

- Vi er i toppen af ligaen, fordi vi arbejder hårdt. Vi er der ikke uden nogen grund. Vi vil lade dem tale omkring Liverpool, Manchester United og Spurs. Vi fortsætter bare med det, vi gør. Jeg tænker ikke rigtig på titlen. Det er noget der har flydt rundt omkring i medierne.

- Der er kvaliteten i Manchester City, Liverpool er mestre og Manchester United har været rigtig gode. At Leicester er oppe blandt dem, er jeg rigtig glad for.

- Det bliver en kæmpe udfordring at blive i toppen blandt dem, men det en udfordring vi gerne tager op.

Liverpool og Manchester City er, som de plejer at være, favoritter til at tage Premier League-titlen i denne sæson, mens Manchester United også har set rigtig gode ud i år.

Mere om Leicester

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik