Fodbold nyheder

Giganternes kamp i toppen af den tyrkiske Super Lig

Af Anders Bjørn

I år er der endnu engang lagt op til en gyser af de helt store, når de tre giganter i tyrkisk fodbold, Galatasaray, Fenerbache og Besiktas ligger side om side i mesterskabskapløbet.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det var historisk set en atypisk 19/20-sæson i den tyrkiske Super Lig. Godt nok blev pokalen ikke transporteret ud af storbyen Istanbul, hvor Galatasaray, Fenerbache og Besiktas alle har hjemme. Det blev ingen ringere end den nye dreng i klassen, Istanbul Basaksehir, som løb med guldet i den tyrkiske Super Lig efter tæt duel med Trabsonspor hele sæsonen i gennem. Det er kun sket to gange i dette årtusind, at en anden klub end Galatasaray, Fenerbache eller Besiktas har kunnet lade sig krone som tyrkiske mestre.

Dermed kan den indeværende sæson være et vidnesbyrd om, at de tre mastodonter i tyrkisk fodbold er vågnet op til dåd og endnu engang ønsker at hæve trofæet. På nuværende tidspunkt er det Besiktas med 35 point, som indtager 1. pladsen efter 17 spillerunder, med samme antal point og en anelse ringere målscore finder man Fenerbache på 2. pladsen, mens Galatasaray ligger nummer 3 med 33 point.

Under normale omstændigheder er Tyrkiet kendt for sine fanatiske fodboldfans. De tre historiske Istanbulrivaler har gennem årene spillet utallige derbyes, som har budt på hoppende stemning, hårdt spil og vilde scener på og udenfor banen. Grundet Covid-19 er det dog under helt andre forhold hvorpå Galatasaray, Fenerbache og Besiktas skal duellere om endnu engang at være indehaver af håneretten i Istanbul og resten af Tyrkiet.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik