Burnley - Manchester U

England: Premier League
Burnley
Turf MoorFuld tid0-1
Manchester U P. Pogba (71)
LineupReferat

United er ny førsteplads i Premier League

Af Troels Drasbech

United dominerede aftenens udebanekamp mod Burnley og endte fortjent som kampens sejrsherre.

Article image
Ritzau-Scanpix

Manchester United besøgte Burnley på Turf Moor tirsdag aften, hvor førstepladsen i Premier League stod på spil for 'The Red Devils' - Burnley derimod skulle kæmpe for vigtige point i bundstriden.

VAR fik endnu en gang en rolle, hvor en voldsom tackling fra Luke Shaw blev undersøgt for et muligt rødt kort - englænderen og United slap dog med skrækken, og venstrebacken modtog blot det gule kort.

Efter 36 minutter pandede Harry Maguire bolden i nettet efter et flot indlæg fra selvsamme Shaw, men den store englænder ankom for hårdt i ryggen på sin direkte modstander, så målet blev annulleret og et frispark dømt i stedet.

Kort inden pausen smadrede Martial bolden afsted nogle meter uden for feltet, hvor en smuk redning fra Nick Pope forhindrede den franske angriber i at score et drømmemål. 0-0 i pausen var stillingen.

United kom bragende ud efter pausen og satte et tungt, tungt pres på Burnley i de første 15 minutter. Cavani fik to store tilbud i de første 20 minutter af anden halvleg, men kynismen manglede hos uruguayaneren i begge tilfælde, hvor han mistimede den første afslutning og overplacerede den anden.

Kynismen havde Paul Pogba til gengæld, da han firsttimede et flot indlæg fra Marcus Rashford ind bag Nick Pope med lidt hjælp fra en afrettelse af en Burnley-spiller. Det høje United-pres gav pote med 20 minutter tilbage af ordinær spilletid.

Burnley kom lidt længere frem på banen efterfølgende, men United havde stadig et fint greb på kampen. Anthony Martial var tæt på at afgøre kampen, men han blev blokeret i sidste sekund af Ben Mee.

Hjemmeholdet blev også til sidst farlige - blandt andet på et par standardsituationer. James Tarkowski kom til fadet efter 90 minutter, men forsvarsspilleren helkiksede en fri halvflugter inde i Uniteds felt.

Burnley var godt organiseret gennem kampen, og det var tydeligt, at de forsøgte sig med at stå lavt og kompakt. United kom generelt heller ikke frem til de helt store chancer, og det enlige mål fra Pogba skulle da også have lidt hjælp på vejen. United fik dog en fortjent sejr på en svær udebane og er nu den nye førsteplads i Premier League.

Burnley
(4-4-2)
1Nick Pope
2Matthew Lowton
5James Tarkowski
6Ben Mee (C)
23Erik Pieters
7Johann Guðmunds­son
18Ashley Westwood
8Josh Brownhill
12Robbie Brady ↩65
9Chris Wood ↩80
10Ashley Barnes ↩88
Bænk
25Will Norris
19Jay Rodriguez ↪88
27Matěj Vydra ↪80
26Phil Bardsley
28Kevin Long
4Jack Cork
11Dwight McNeil ↪65
16Dale Stephens
41Josh Benson
Manchester U
(4-2-3-1)
1David de Gea
29Aaron Wan-Bissaka
3Eric Bailly
5Harry Maguire (C)
23Luke Shaw
6Paul Pogba
31Nemanja Matić
10Marcus Rashford ↩80
18Bruno Fernandes ↩89
9Anthony Martial ↩90
7Edinson Cavani
Bænk
26Dean Henderson
11Mason Greenwood ↪80
27Alex Telles
38Axel Tuanzebe ↪90
8Mata
17Fred
21Daniel James
34Donny van de Beek
39Scott McTominay ↪89

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik