Newcastle
E. Smith Rowe (109), P. Aubameyang (117)
Nicolai Christensen

Arsenal videre i FA Cuppen efter forlænget spilletid

Arsenal startede i dag deres titelforsvar af FA Cuppen, da de mødte Newcastle hjemme på Emirates. Et opgør der skulle ud i forlænget spilletid før, at Arsenal sikrede sig videre avancement i turneringen.
Et af nutidens bedste FA Cup-hold i Arsenal, der har vundet verdens ældste pokalturnering syv gange i de seneste 20 år, mødte i dag et af de svagere hold i turneringen, Newcastle, der blot de sidste 10 sæsoner er røget ud i tredje runde hele fem gange. Tredje runde er her, hvor Premier League-mandskaberne indtræder i turneringen.

Arsenal kom ind til kampen i form med tre sejre i streg, og Newcastle kom uden sejr i deres seneste seks opgør. Begge hold havde ændret på flere pladser ift. de normale startere, men stadigvæk fornuftige hold, de to managers havde smidt på banen.

Første halvleg foregik lige efter Newcastle-manager Steve Bruces hoved. Arsenal mest på bolden, men uden at skabe nogle store chancer. De havde to opløb til gode muligheder, men tæt på kom de ikke rigtig. Newcastle stod langt tilbage på banen, og fik ikke fremtvunget nogle chancer på deres kontraløb og dødbolde. 0-0 efter de første 45 min.

I det 55. minut faldt opgørets indtil videre største chance, da Andy Carroll efter en mis-timet afslutning stod helt fri med Bernd Leno, men den langhårede englænder misbrugte den store mulighed.

I det 65. minut valgte Mikel Arteta at erstatte svagt spillende Willian og Joe Willock med Bukayo Saka og Granit Xhaka, der viste sig at være en ret god beslutning. Arsenal fik nemlig bedre fat på spillet, og begyndte at skabe flere chancer.

Et mål i den ordinære spilletid kunne de dog ikke skaffe, og det samme gjaldt Newcastle, og derfor skulle de to mandskaber ud i yderligere 2 gange 15 minutter. Tættest på var Carroll igen, da han i det 92. minut brændte endnu en kæmpe chance.

Et mål i den forlængede spilletid fik vi, og det tilfaldt hjemmeholdet. Indskiftede Alexandre Lacazette headede den videre til den anden indskiftede Emile Smith Rowe, der flot sparkede bolden ind bagved Martin Dubravka i Newcastle-buret i det 109. minut.

En udligning lykkedes det ikke Newcastle at fremtvinge, så i stedet udbyggede Arsenal føringen, da de tre minutter før tid gjorde det til 2-0, da Kieran Tierney lagde en bold ind til Pierre-Emerick Aubameyang, der kunne trille bolden ind i et frit mål.

Derfor blev tredje runde nok engang endestationen for Newcastle i FA Cuppen. Arsenal havde problemer, men fik sig spillet videre til fjerde runde, og har derfor stadigvæk mulighed for at forsvare deres sejr fra sidste sæson.