FC Midtjylland - FC Nordsjælland

Danmark: Superligaen
FC Midtjylland A. Dreyer (8), A. Scholz (12), S. Kaba (67)
MCH ArenaFuld tid3-1
FC Nordsjælland M. Rygaard Jensen (45)
LineupReferat

Mestrene overvintrer på førstepladsen

Af Henrik Varbøl Andersen

Førstepladsen var indenfor rækkevidde for de forsvarende mestre, og den gav de ikke fra sig, da de vandt i sikker stil.

Article image
Ritzau-Scanpix

De forsvarende mestre fra FC Midtjylland var ikke bare på jagt efter revanche fra seneste møde med FC Nordsjælland, men de kunne også med en sejr spille sig op på den eftertragtede førsteplads. Gæsterne derimod skulle forsøge at lukke lidt af hullet op til top-6, hvor de lige nu halter efter med fire point.

Det var dog mestrene fra det midtjyske, som kun ud som lyn og torden, og satte gæsterne alvorligt under pres fra start. De unge nordsjællændere blev hurtigt kyst af hjemmeholdets stærke fysik og de letbenede offensiv-spillere i form af Anders Dreyer og Pione Sisto.

Efter blot syv minutter af kampen viste Dreyer hvorfor han er et stort talent. Han erobrede bolden på midten af banen, og førte den hele vejen ned til kanten af feltet. Her sendte han på fornemmeste vis bolden i kassen via den ene stolpe, og dermed var mestrene i front.

Blot fem minutter efter var Dreyer igen mesteren bag 2-0 målet, som denne gang blev sat ind af Alexander Scholtz. En perfekt dybdebold fra Dreyer omsatte den målfarlige stopper uden problemer. Efter en kort gennemgang i VAR-rummet fik målet lov til at stå, da Scholtz ikke var offside.

I sidste sekund af første halvleg fik FC Nordsjælland så en livline. Med Mikkel Rygaard på banen er det næsten altid farligt for modstanderne at begå frispark på kanten af feltet. Det var også tilfældet denne aften, da Rygaard via muren sendte reduceringen i nettet.

Dermed kunne Flemming Pedersen og resten af hans unge mandskab gå til pause med en noget mere positiv stemning, og en mulighed for at snige et point eller tre med hjem.

Nordsjælland kom også bedre med fra starten af anden halvleg dog uden at de blev rigtig farlige. Hjemmeholdet lurede hele tiden på omstillingerne med de hurtige offensiv-spillere. Netop en omstilling var også det der satte 3-1 målet op.

Awer Mabil stak afsted med bolden ned af venstrekanten, og fandt Dion Cools i modsatte side. Han sendte et perfekt indlæg ind i hovedet på en totalt umarkeret Sory Kaba, som ikke svigtede og slukkede gæsternes drømme om point. Den noget udskældte angriber fik dermed lukket munden på kritikkerne for en stund.

Den scoring satte en stopper for gæsternes optimisme, og de lignede mest af alt et hold nu, der gerne så kampen stoppet. Hjemmeholdet var ligeledes tilfredse, så de slap en lille smule af gassen. Mestrene var dog i flere omgange tæt på, men 4-1 scoringen kom ikke, og da Nordsjælland ikke rigtigt kunne, så endte det hele med en sikker 3-1 sejr til hjemmeholdet.

Dermed har mestrene sat sig på førstepladsen i vinterpausen, og de gav indtrykket af et hold, der bliver meget svære at stoppe på vej mod en gentagelse af sidste sæsons mesterskab.

FC Midtjylland
(4-3-3)
1Jesper Hansen
2Dion Cools
28Erik Sviatchenko (C)
14Alexander Scholz
29Paulinho
40Jens-Lys Cajuste
38Frank Onyeka
10Evander da Silva Ferreira ↩59
36Anders Dreyer ↩75
9Sory Kaba ↩81
7Pione Sisto ↩75
Bænk
30Oliver Ottesen
33Luca Pfeiffer ↪81
5Daniel Høegh
44Nikolas Dyhr
11Awer Mabil ↪59
34Mikael Anderson ↪75
45Gustav Isaksen ↪75
FC Nordsjælland
(3-4-2-1)
1Peter Vindahl-Jensen
4Kian Hansen (C)
28Johan Danon Djourou-Gbadjere
25Ivan Mesík
2Mads Thychosen ↩76
6Jacob Christensen
8Magnus Andersen
27Daniel Svensson ↩46
7Mikkel Rygaard Jensen ↩81
41Abu Francis ↩66
10Kamal Deen Sulemana ↩75
Bænk
30Martin Vantruba
12Isaac Atanga ↪46
35 ↪76
36Maxwell Woledzi
37Ibrahim Sadiq ↪75
42Oliver Antman ↪81
45Tochi Chukwuani ↪66

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik