Nicolai Christensen

Tottenham vinder slaget om Nordlondon

Der var Northlondon-derby på menuen her til eftermiddag, da Tottenham og Arsenal mødte hinanden på Tottenham Hotspur Stadium, og her endte Tottenham med at løbe med alle de tre point.
Et af Englands største derbys skulle i dag udkæmpes, da de evige rivaler fra Tottenham og Arsenal stødte sammen på Spurs´ hjemmebane. Det var det 188. derby vi i dag skulle være vidende til, hvor det var to hold, som kom vidt forskelligt ind til opgøret.

Hjemmeholdet med Jose Mourinho som manager er startet fantastisk i denne sæson, hvor de med en sejr i dagens derby ville kunne klatre op på førstepladsen i Premier League. Specielt duoen med Harry Kane og Heung-Min Son har fået opbygget et vildt samarbejde, og har været stor grund til den flotte sæsonstart.

Gæsterne med Mikel Arteta i spidsen sluttede sidste sæson flot af med en FA Cup-titel, men har i denne Premier League-sæson ikke kunnet finde sit spil, og har specielt offensivt haft kæmpe problemer med at skabe chancer.

Et derby er dog ikke helt almindeligt, og der er en tendens til at form og momentum ikke spiller den store rolle, når man møder sine største rivaler.

Arsenal startede kampen i kontrol, men det var Tottenham, der åbnede scoringen i dagens derby. Efter 13 minutter spil modtog Heung-Min Son bolden i venstre side på Arsenals banehalvdel, og efter at have driblet ned til omkring 22-25 meter ude for Arsenals mål så sparkede koreaneren den op i hjørnet uden chance for Bernd Leno. 1-0 til Spurs.

Overtaget i spillet fortsatte med at tilfalde Arsenal, og som man troede, at de måske skulle få en udligning lige inden pausen, så gjorde Tottenham det, som Tottenham gør i denne sæson. Bryder bolden foran deres felt, og kører en kontra, der ender med, at Son spiller Kane fri, der brager bolden på undersiden af overliggeren og ind i målet. Igen Leno uden nogen som helst chance. 2-0 ved halvleg til Tottenham.

Anden halvleg fortsatte med samme kampbillede, hvor Arsenal skulle skabe kampen. Faktum er bare, at Arsenal ganske enkelt ikke er i en periode, hvor de mestrer den disciplin at skabe chancer imod et dybdestående mandskab.

Ingen mål eller helt store chancer fik vi i anden halvleg, og det endte derfor med en 2-0-sejr til Tottenham. Typisk Mourinho-kamp, hvor hans hold stillede sig langt tilbage på banen, og når muligheden så bød sig, så kom de afsted.

Med sejren rykker Tottenham op på førstepladsen, og fortsætter bare i kynisk stil med at besejre modstandere via flotte kontraangreb. Arsenal forbliver på 15. pladsen, og må efterhånden se langt efter top-4-placeringerne. Med dagens nederlag har Arsenal, nu kun scoret i åbent spil en gang i de seneste syv Premier League-kampe.