Osasuna
M. Braithwaite (29), A. Griezmann (42), P. Coutinho (57), L. Messi (73)
Nicolai Christensen

Braithwaite nok engang på tavlen i Barca-sejr

Det var et Barcelona-mandskab med Martin Braithwaite i startopstillingen, der i dag tog imod Osasuna på Camp Nou, som endte med en sikker Barca-sejr på 4-0, hvor Braithwaite igen kom på måltavlen.
De vandt 4-0 i midt ugen over Dynamo Kiev i Champions League, og fik spillere som Martin Braithwaite og Antoine Griezmann på scoringslisten. I dag var det så tilbage til La Liga, hvor Osasuna ventede hjemme på Camp Nou.

Tre sejre, to uafgjorte og to nederlag er det blevet til i Ronald Koemans første otte kampe i La Liga. Lukket mål ind i de seneste seks kampe, og uden faste stamspillere som Gerard Pique, Sergio Busquets og Sergi Roberto indikerede, at der ville komme en masse mål på tavlen. Busquets kom dog på banen til anden halvlegs start.

Osasuna slog i sidste sæson Barcelona på Camp Nou, og spillede uafgjort på Osasunas hjemmebane. Det skulle dog ikke ændre på, at Koeman og co. var kæmpe favoritter til dagens opgør, hvor danske Martin Braithwaite for første gang i sæsonen fik en startplads i La Liga.

Kampens første store chance faldt efter 11 min., hvor Lionel Messi sendte Griezmann i dybden, der lagde en bold skråt bagud i feltet til Philippe Coutinho. Brasilianerens forsøg blev dog afværget på stregen af Osasunas Unai Garcia.

Efter 29 minutters spil fik vi så kampens første mål, og det faldt til Barcelona, og for anden kamp i streg kom danske Braithwaite på måltavlen. Efter lidt klumspil inde i det lille felt kunne danskeren med knæet få skubbet bolden over stregen til kæmpe forløsning for vestjyden og sine holdkammerater.

Osasuna troede, at de fik udlignet i det 39. minut, men målet som Budimir stod for, blev hurtigt annulleret for offside.

I stedet for kunne Barcelona udbygge føringen til 2-0 i det 42. minut, og denne gang var det en oplagt Griezmann, der kom på måltavlen og hvilket mål. Et mislykket indlæg fra Jordi Alba blev clearet op i luften, og inden, at bolden nåede at ramme jorden tordnede Griezmann bolden i kassen lidt ude foran feltet.

2-0 stod den ved pausen til Koemans mandskab, der leverede en af deres bedste halvlege i sæsonen, hvor specielt udskældte spillere som Griezmann, Coutinho og Braithwaite var meget oplagte.

3-0 blev det efter 56 minutter, hvor Griezmann lagde den på tværs til Coutinho, der kunne sparke bolden ind i et tomt mål. Muligheden udsprang af en skidt Braithwaite-berøring.

Et Osasuna-reducering skulle vi have fået i det 67. minut, da Roberto Torres pludselig stod helt fri i Barcas felt, men spanieren sparkede den kæmpe chance på stolpen.

I stedet for udbyggede hjemmeholdet bare deres føring minuttet efter, hvor Ousmane Dembele fik en aflevering af Francisco Trincao, og sikkert sparkede bolden i kassen. Troede vi. Målet blev annulleret for offside på Trincao i opspillet.

Vi fik dog 4-0-målet sekunder efter, da Lionel Messi tog sagen i egen hånd, og bankede et venstrebens-hug op i hjørnet. Målet dedikerede argentineren til den nyligt afdøde Diego Armando Maradona. Fin gestus af Messi, der karrieren igennem er blevet sammenlignet med Maradona op til flere gange.

4-0 endte det til Barca, der spillede deres muligvis bedste kamp i denne sæson, hvor danske Martin Braithwaite for tredje gang i denne uge scorede for Barcelona. Stor bedrift af danskeren. Derudover må det forventes, at Koeman vil være ganske godt tilfreds med at få Antoine Griezmann og Philippe Coutinho på tavlen. Begge spillede udover at score en flot kamp.

Med sejren spiller Barcelona sig op på 14 point for ni kampe, og kan med en sejr i deres udsatte kamp imod Elche komme a point med Real Madrid.