Fodbold nyheder

Avis:
Barca kan snart købe Liverpool-spillere igen

Af Daniel Fisker

En klausul, som gør det enormt dyrt for FC Barcelona at købe Liverpool-spillere, udløber den 1. januar.

Article image
Ritzau-Scanpix

Et af de mest vedholdende transferrygter, siden Ronald Koeman overtog trænerjobbet i FC Barcelona, sender Georginio Wijnaldum fra Liverpool til den catalanske storklub. Nu løfter den spanske avis Don Balon sløret for, hvorfor hollænderens transfer til Barca endnu ikke er blevet til noget.

Årsagen er efter sigende Philippe Coutinhos transfer til FC Barcelona i januar 2018. Der blev således inkluderet en helt særlig klausul i brasilianerens salgsaftale, som indtil 2021 gør det umuligt – eller i hvert fald meget dyrt – for Barca at købe spillere i Liverpool.

Selvom FC Barcelona sidste sommer tilbød Liverpool 150 millioner kroner for Wijnaldum, der har kontraktudløb til sommer, så kunne den catalanske storklub – jævnfør Coutinho-klausulen – umuligt have sluppet så billigt. Klausulen går således ud på, at Barca indtil 2021 skal betale knap 750 millioner kroner udover en eventuel transfersum, når de går på rov i Liverpool.

FC Barcelona er dog stadigvæk meget interesserede i den 30-årige hollænder. Det mest sandsynlige scenarie er ifølge Don Balon, at Barca venter til den 1. januar, hvor den catalanske storklub kan tage hul på forhandlingerne om en forhåndskontrakt med Wijnaldum.

Hvis disse forhandlinger bærer frugt, kan hollænderen skifte til Barca kvit og frit, når hans kontrakt med Liverpool udløber til sommer. Wijnaldum har spillet i Liverpool siden 2016, hvor han blev købt i Newcastle. Han har hidtil spillet 201 kampe for ”The Reds”.

Mere om Georginio Wijnaldum

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik