Fodbold nyheder

Super-Zlatan årets spiller i Sverige for 12. gang

Af Stefan Lindahl

Zlatan Ibrahimovic har for 12. gang vundet prisen som årets svenske fodboldspiller.

Article image

I primo oktober rundede den svenske super-stjerne Zlatan Ibrahimovic 39 år. Alderen har dog på ingen måde afholdt angriberen fra at fortsætte med at lave mål. I weekenden kom Ibrahimovic op på ti scoringer i indeværende Serie A-sæson, da han med sine to scoringer for AC Milan imod Napoli var med til at sikre milaneserne deres første sejr på udebane over den syditalienske klub i ti år.

I Sverige er angriberens bedrifter, siden han kom tilbage til Milan i januar 2020 dog heller ikke gået nogens næse forbi. Derfor blev angriberen i går kåret til årets svenske fodboldspiller for 12. gang i karrieren.

Guldbolden, som prisen hedder, har Zlatan ikke vundet siden 2016, men kan altså nu juble over sin 12. Første gang Zlatan vandt prisen, var i 2005. Året efter vandt legenden Freddie Ljungberg prisen, og de efterfølgende ti år var det Zlatans pris.

Ibrahimovic er den eneste, som har vundet prisen mere end to gange. Blandt vinderne med to guldbolde er Manchester Uniteds Victor Lindelöf, som har vundet prisen de seneste to år, angrebsikonet Henrik “Henke” Larsson og Tomas Brolin.

Mere om Zlatan Ibrahimović

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik