F. Onyeka (27), S. Kaba (34)
Jonathan Kjær Troelsen

FC Midtjylland vinder i Aarhus på trods af VAR-modgang

De danske mestre viste effektivitet, da de søndag vandt topopgøret mod AGF.
Kampen i Aarhus havde en tempofyldt indledning. Generelt virkede det til, at det var hjemmeholdet, som var ovenpå, og det var AGF, som kom først på de fleste andenbolde. Derfor var det også hjemmeholdet, som havde de første forsøg.

Specielt AGF’s højreside med Kevin Diks og Albert Grønbæk virkede oplagte, og det var her det meste kom fra. Dog var venstrebacken Casper Højer Nielsen gået med frem efter knap ti minutters spil, hvor han forsøgte sig udefra, uden det for alvor blev farligt.

Det gjorde det til gengæld efter 26 minutters spil. Her modtog FC Midtjyllands Pione Sisto bolden ved midterlinjen, hvor han derefter drev bolden frem. Med et veltimet løb fandt Sisto Anders Dreyer med en fremragende aflevering. Dreyer var fri, men Kamil Grabara i AGF-målet hev en pragtredning frem. Uheldigvis for den Liverpool-ejede målmand, røg returen ud i fødderne på Frank Onyeka, som let kunne score i et tomt mål.

Dermed 1-0 til gæsterne, og det var reelt første gang FC Midtjylland viste tænder. Anden gang gæsterne viste tænder var syv minutter senere. Og også her udmøntede det sig i en scoring. Her erobrede Frank Onyeka bolden lige udenfor AGF-feltet, og med en fiks stikning fandt han Sory Kaba, som udplacerede Grabara, så stillingen nu var 2-0.

Derfor skulle AGF på jagt i anden halvleg. Generelt havde hjemmeholdet svært ved for alvor at blive farlige, men efter en times spil lykkedes det. Midtjydernes højreback Dion Cools tog armen til hjælp, da han blokerede et indlæg, og efter en VAR-gennemgang, dømte kampens dommer, Jens Maae, straffespark.

Her var Patrick Mortensen sikkerheden selv, og dermed var der reduceret. På trods af at AGF fik momentum umiddelbart efter scoringen, drog de aldrig fordel af det. Derimod var det Erik Sviatchenko som troede han afgjorde kampen med et kvarter tilbage. Her scorede han efter et frispark, men efter nogle minutters VAR-gennemsyn blev scoringen annulleret for offside.

I kampens slutfase forsøgte AGF at fremtvinge en udligning, men det lykkedes aldrig. Dermed topper FC Midtjylland Superligaen, efter at SønderjyskE smed point tidligere på dagen.