C. Eriksen (12), C. Eriksen (90)
V. Kjartansson (85)
Niels Nedergaard

Danmark pligtsejrede til sidst og slukkede Islands vulkan

Det holdt hårdt, men i kampens overtid sikrede Christian Eriksen danskerne en vigtig sejr på 2-1 på et straffespark.
Indkast.dk i Parken: Danmark var snublende tæt på et meget skuffende resultat mod Island, men et straffespark i de døende minutter afværgrede katastrofen, og dermed fik danskerne akkurat slukket den islandske vulkan.

Danskerne begyndte opgøret bedst og satte sig hurtigt på kampen. Allerede efter et par minutter fik Danmark en fin mulighed, da Martin Braithwaite fandt Yussuf Poulsen tæt inde under mål, men Leipzig-spilleren blev presset så meget, at hans afslutning gik i sidenettet.

Efter ti minutter fik Danmark så tildelt et straffespark, da den tidligere OB-spiller Ari Skulason gik lidt for hårdt til Daniel Wass. Det straffespark skulle Christian Eriksen tage sig af, og danskeren sparkede sikkert bolden op i nettaget. 1-0 til Danmark, hvilket var fuldt ud fortjent på dette tidspunkt.

Herefter var danskerne i kontrol og kom frem til et par gode chancer. Efter små tyve minutter var Christian Eriksen tæt på at fordoble sin egen målscoring og bringe danskerne foran med 2-0, men Inter-spillerens afslutning blev parreret af det islandske forsvar.

Danmark var aldrig i problemer i første halvleg mod et tamt islandsk mandskab, og det virkede allerede som om, at de islandske vulkan var blevet slukket før pausen, for det var vitterligt ikke meget, som gæster havde at byde på i kampens første 45 minutter. Derfor var stillingen også 1-0 til Danmark ved pausen, selvom Yussuf Poulsen kort før pausen fik en kæmpe mulighed for at gøre det til 2-0.

Fra anden halvlegs start måtte Danmark undvære Kasper Schmeichel, der kort før pausen stødte hårdt sammen med en islandsk spiller, og selvom den danske landsholdsmålmand kom på benene igen, måtte han lade sig udskifte med det, der kunne ligne en mindre skade i skulderen efter sammenstødet.

Udskiftningen af Schmeichel ændrede dog på ingen måder kampbilledet. Der stod stadig , og selvom danskerne ikke kom frem til de store åbne målchancer, så var det stadigvæk Hjulmands tropper, der var tættest på at komme yderligere på tavlen. Som da Christian Eriksen forsøgte sig ude fra efter blot et minut af anden halvleg. Forsøget blev dog reddet flot af Runarsson i Island-målet.

Island skulle dog få en halvstor chance efter 55 minutter efter et hjørnespark, men det blev aldrig for alvor farligt, og Hólmar Eyjolfsson headede bolden langt over mål. Men måske dette var en lille advarsel til Danmark om, at kampen på ingen måder var afgjort. Og faktisk jo længere anden halvleg skred frem, desto mere spil begyndte islændingene at have, og gæsterne var langt mere på bolden end før pausen.

Efter 65 minutter troede danskerne, at de havde bragt sig foran med 2-0 og dermed lukket kampen. Her blev Thomas Delaney spillet i dybden, og inde foran målet fandt han en helt fri Yussuf Poulsen, der lagde bolden i nettet. Desværre for danskerne var Yussuf Poulsen akkurat i en offside-position, og målet blev derfor annulleret.

Kort før lukketid fik Island så udlinget, da Ari Skulason sendte bolden i dybden til indskiftede Vidar Kjartansson, der nemt kunne sende gæsterne på 1-1. En kold spand vand i hovedet på et dansk landshold, der i anden halvleg ikke lignede et velspillende fodboldhold.

I kampens overtid blev Danmark tildelt et lidt tyndt straffespark, og her svigtede Christian Eriksen endnu engang ikke fra pletten, og så kunne han sikre Danmark en lidt heldig pligtsejr på 2-1. Dermed kan danskerne stadigvæk drømme om at vinde gruppen i Nations League, selvom Belgien i det andet opgør besejrede England med 2-0.