K. Grabara (8), J. Juelsgård (43), N. Helenius (46), P. Mortensen (57)
Jonathan Kjær Troelsen

'Superligaens bedste målmand' gik fra skurk til helt i pokaldrama

AGF tog en smut sydpå, da NordicBet Liga-holdet Kolding IF tog imod.
Tidlig torsdag aften var der 1/16-finale på programmet i Sydbank Pokalen, da Kolding IF hjemme tog imod AGF. Superliga-gæsterne stillede stærkt op til kampen, hvor det nærmest kun var Patrick Mortensen fra den normale startopstilling, der blev sparet.

Det betød også, at Kamil Grabara startede på målmandsposten, men da der var spillet syv minutter, ønskede de fleste AGF-fans sig formentlig den udskældte William Eskelinen tilbage på mål. Her havde Grabara nemlig lavet to fæle drops. Det betød, at de undertippede koldingensere havde fået en drømmestart og var foran 2-0.

Men troede man, at Grabara var færdig med at lave fejl, tog man fejl. Senere i halvlegen var han ved at tabe endnu en bold i sit eget mål, men i sidste øjeblik fik polakken stoppet bolden, inden den røg over stregen. Den unge Grabara udtalte i sin første AGF-periode, at han var Superligaens bedste målmand, men det var altså ikke det niveau, som han havde vist indtil nu.

Dermed slap AGF med skrækken, men det gjorde Kolding til gengæld ikke få minutter før pausen. Her slog Jesper Juelsgård et hårdt fladt indlæg afsted, men bolden blev rettet af, og derfor ændrede bolden retning mod mål. Sebastian John i Kolding-målet formåede ikke at komme ned til bolden, og derfor strøg den hele vejen i mål. Det var en situation, hvor John så aldeles tvivlsom ud, og Kolding ville nok have ønsket at deres normale førstemålmand, Frederik Ibsen, var til rådighed. Det var han dog ikke, fordi han, ifølge DR’s Andreas Kraul, i mandags var blevet påkørt af en bilist i Kolding.

I pausen reagerede AGF ved at sætte anfører Patrick Mortensen på banen, og det skulle hurtigt vise sig at være en klog beslutning. Der var spillet 45 sekunder, inden Mortensen gjorde plads til angrebskollega Helenius, og derfor kunne sidstnævnte heade udligningen i mål.

Ti minutter senere var det så Helenius, der fik Mortensen på scoringstavlen. Mortensen fik en tværpasning på tværs af feltet, og derfor var det ingen sag for AGF-anføreren at score føringsmålet. Glæden varede dog kort. Fire minutter efter vandt Koldings Adam Jakobsen en duel mod Kevin Diks, og det betød, at Jakobsen kunne prikke bolden forbi en chanceløs Grabara i AGF-målet.

3-3 endte den ordinære kamp, og det var også slutstillingen efter den forlængede spilletid. Derfor skulle de to hold i straffesparkskonkurrence.

Her brændte Kolding Q-talentchefen Rune Nautrup og tømrerlærlingen Sebastian Sommer for Kolding IF med to fine Grabara-redninger. Samtidig var det kun Nicolai Poulsen, der brændte for AGF, og derfor vandt AGF straffesparkskonkurrencen 4-3.