G. Jesus (31), X K. De Bruyne (42)
M. Salah (13)
Daniel Eckford-Olsen

PL-brag endte i taktisk affære

Manchester City tog Lørdag aften imod Liverpool, en kamp hvor mange mål er forventeligt endte i en taktisk pointdeling.
Søndag aften bragede Manchester City og Liverpool sammen i det største opgør i engelsk fodbold lige nu. Selvom begge hold er blandt de bedste hold i verdenen, har begge klubber haft en svingende start på sæsonen.

Selvom ingen af klubberne topper Premier League, er begge mandskaber på grund af formstærke angribere ubesejret de seneste fem kampe. For det er ikke i forsvaret klubberne har deres forcer, begge hold vil frem ad banen, og det bærer de indbyrdes opgør også præg af, begge hold har nemlig for vane at scorer og kampene ender sjældent målfattigt. Med andre ord når Liverpool gæster Manchester City er der garanti for underholdning.

Begge hold har ændringer i startelleveren, hos hjemmeholdet var nyindkøbte Nathan Aké gledet ud af startopstillingen sammen med Phil Foden, hvor det hos Liverpool drejede sig om Curtis Jones der var blevet erstattet af Roberto Firmino.

Fra første fløjt af var det tydeligt, at begge hold ville gå efter sejren. Liverpool startede bedst og dommeren tildelte tidligt i kampen de rødklædte et straffespark. Selvom den måde Mané falder omkuld på i feltet kan virke tvivlsom, eksekverede Mohammed Salah sikkert.

Manchester City er dog ikke til at slå ud, og de får efter længere tids dominans udlignet. De får senere i anden halvleg også tildelt et straffespark, og selvom Kevin De Bruyne plejer at være iskold foran mål, sender den belgiske stjerne sit forsøg et pænt stykke forbi målrammen.

Anden halvleg fortsætter med flot spil, men uden de målfarlige momenter der ellers har præget kampens første 45 minutter. Dysten der plejer at resultere i mange mål, ender denne gang uafgjort 1-1, og selvom det umiddelbart virker som et fint resultat for udeholdet Liverpool, må Jürgen Klopp se Trent Alexander-Arnold der er én af de helt store profiler udgå med en skade.

En pointdeling betyder ikke det store for tabellen i den bedste engelske række, Liverpool er nu med i top 3, mens Manchester City der trængte mest til tre point befinder sig midt i tabellen, dog med en kamp i hånden.