Juventus - Napoli

Italien: Serie A
Juventus
Allianz StadiumAWARDED3-0
Napoli
Lineup

Bekræftet:
Juventus slår Napoli - på skrivebordet

Af Christian Bang Jensen

Juventus får tildelt en 3-0-sejr af den italienske sportsdomstol, da Napoli valgte ikke at møde op til kamp i Torino den 4. oktober.

Article image

Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala og resten af Juventus havde varmet op som til en hver anden kamp og stod fuldt omklædte og klar til at gå på banen til storkampen mod Napoli søndag den 4. oktober. Men på den modsatte side af spillertunnelen var modstanderne fra Napoli ikke at se. Faktisk var napolitanerne slet ikke rejst til Torino, og det får nu alvorlige konsekvenser.

Napoli er onsdag aften blevet taberdømt 3-0 af en italiensk sportsdomstol samt fratrukket ét point, fordi holdet valgte ikke at møde op til kampen mod Juventus forud for landsholdspausen. Det skriver fodboldmedie ”football-italia.net”.

Grunden til, at Napoli valgte at blive hjemme var ikke overraskende Corona. I ugen op til kampen havde to spillere, Piotr Zielinski og Eljif Elmas, samt en person i Napolis trænerstaben testet positiv, og de lokale sundhedsmyndigheder havde derfor forbudt klubben at rejse.

Men i den italienske Serie A er der retningslinjer for, hvornår man kan aflyse en kamp i ligaen. Retningslinje som alle klubber har underskrevet sammen med ligaforeningen. Her beskrives det, at der blot skal være 13 spillere til rådighed - inklusiv en målmand - for at en kamp kan afvikles.

Da Napoli ikke levede op til Serie As egne retningslinjer og i stedet valgte at følge sundhedsmyndighedernes anbefaling om at blive hjemme, taberdømmes klubben 3-0 og fratrækkes altså yderligere ét point.

De lokale italienske sundhedsmyndigheder kan teknisk set overtrumfe Serie A's protokol, men undersøgelsen i den italienske sportsdomstol kom frem til, at der ikke var tale om uforudsete omstændigheder, der påvirkede napolitanernes rejse, hvorfor sundhedsmyndighederne formentlig ikke kan eller vil gå ind i sagen.

Det forventes af det italienske media, at Napoli vil anke dommen.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik