Fodbold nyheder

Mbappé eller Håland til Real Madrid i 2021?

Af Asbjørn Steffensen

To kæmpe profiler for hver deres klub og land. Men måske en af dem skifter adresse til Madrid næste sommer..

Article image
Ritzau-Scanpix

Det blev en meget stille og rolig omgang for Real Madrid i det netop overståede transfervindue. Ikke én eneste ny signing blev det til for kongeklubben, og det kunne derfor godt tyde på, at der i næste sommers transfervindue bliver handlet med den helt store pengepung og taget fra den allerøverste hylde. 2021 kunne godt blive året, hvor Real Madrid smadrer transferrekorden for en spiller..

Kigger man mod Paris, render der en ung hurtig knægt rundt og driver gæk med de franske forsvarer. Kylian Mbappe har været i PSG siden 2017 og har allerede flere gange været sat i forbindelse med Los Blancos. Mbappe har siden han var dreng været stor fan af den tidligere Real Madrid-stjerne Cristiano Ronaldo, og haft plakater af ham hængende på hans børneværelse. Han havde en prøvetræning med Madrid-klubben som ung knægt og derudover hedder træneren Zinedine Zidane og er fransk - ligesom Mbappe.

Der er adskillige af små tegn på, at Mbappe muligvis kunne skifte til Real Madrid, og der er næsten ingen tvivl om, at han har ligget øverst på deres ønskeliste længe. I hvert fald lige indtil en ung blond nordmand begyndte at score mål på stribe i først Salzburg og så Dortmund. Erling Håland skulle efter sigende have imponeret Los Blancos så meget, at klubben nu har gjort ham til en af deres mest ønskede transfermål.

Håland vil være billigere for Real Madrid end Mbappé, og samtidig er han en klassisk 9'er-angriber, som klubben længe har manglet. Derudover spiller norske Martin Ødegaard der allerede, og klubben kunne derfor håbe på, at de to sammen vil skabe farlig norsk duo.

På den anden side har Mbappé opnået mere i sin karriere og vist, at han er afgørende selv i de helt store kampe. Han scorede blandt andet i VM-finalen 2018 mod Kroatien, som gjorde Frankrig til verdensmestre. Han kan spille flere pladser end Håland og vil kunne løbe fra selv de hurtigste spillere.

Det bliver spændende at se, om Real Madrid ender med en af de to store profiler til næste sæson. Eller måske har de sparet nok op til dem begge?

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik