Fodbold nyheder

Suarez hovedperson i korruptionsskandale

Af Torsten Brix

Hvorfor skiftede angriberen ikke til Juventus, når alt virkede til at være gjort klart…

Article image
Ritzau-Scanpix

Luis Suarez har tidligere fortalt, hvor sønderknust han var over at skulle forlade Barcelona. Angriberen endte i Atletico Madrid, men var meget tæt på et skifte til Juventus, hvilket var lidt problematisk, da klubben i forvejen råder over de tilladte to ”Ikke EU-spillere” nemlig Weston Mckennie og Arthur Melo.

Så for at Suarez kunne skifte til Torino-klubben, krævede det et italiensk pas, som man kun kan få, hvis man består en sprogtest. Denne blev der snydt med, mener anklagemyndigheden i Perugia, og det italienske finanspoliti betragter sagen som en korruptionssag.

Universitetet i Perugia er nemlig under mistanke for blandt andet skattesnyd, og i den forbindelse bliver nogle af deres telefoner aflyttet. På den måde opdagede anklagermyndigheden, at alt omkring statsborgerskabet til Suarez ”var aftalt på forhånd”, og chefanklageren skulle have sagt ifølge Politiken:

- I den foreløbige efterforskning har det vist sig, at indholdet af sprogtestens spørgsmål tidligere var blevet aftalt med kandidaten (Suárez, red.), og at den samlede karakter allerede blev aftalt, inden sprogtesten fandt sted. Det skete på trods af, at kandidaten forinden sprogtesten blev afholdt, var blevet vurderet til at have begrænsede sprogevner af en fjernunderviser.

Det er senere kommet frem, at sportsdirektøren i Juventus, Federico Cherubini, personligt kender direktøren for Perugia Universitet, Maurizio Oliviero, og meget tyder på, at det er dem, der har lavet aftalen om Suarez’ måde at få et italiensk statsborgerskab på.

I Italien har sagen fået meget mediefokus, da mange mener, at det udstiller forskelsbehandlingen i landet efter indkomst samt korruptionen der findes over alt. Ifølge italiensk lov må behandlingstiden for et statsborgerskab ikke tage mere end 48 måneder – sådan var det nok ikke gået med Suarez, og derfor er flere personer omkring Perugia Universitet nu under anklager, mens det fortsat er uvist, om det kan få konsekvenser for fodboldklubben Juventus.

Desuden får denne sag naturligvis endnu mere mediefokus, da flygtningestrømmen og dermed fokus på, hvem der modtager statsborgerskab, er gigantisk.

Mere om Luis Suárez

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik