P. Olayinka (3)
Troels Drasbech

Dansk kæmpe-succes: FC Midtjylland er i Champions League

VAR fik en afgørende rolle i aftenens kamp, der udviklede sig til et sandt drama.
FC Midtjylland tog imod Slavia Prag i returkampen i den afgørende play-off-kamp om en plads i denne sæsons Champions League. Første kamp endte 0-0, så defensiven var en af de helt store fokuspunkter for Midtjylland, da et udebanemål til Prag betød, at midtjyderne skulle score to gange for videre avancement.

Der gik dog ikke mere end to minutter, inden bolden lå i Midtjyllands mål - Jesper Hansen kom skidt ud på et hjørnespark, og bolden endte hos Peter Olayinka, der af to omgange sparkede bolden i kassen til 0-1.

Midtjylland startede nervøst, men hjemmeholdet kom bedre med igennem første halvleg uden rigtigt at skabe de store chancer - de manglende chancer gjaldt også for det tjekkiske udehold. Ulvene savnede kvaliteten fra deres offensive esser, og største chance i første halvleg blev et afrettet hovedstød fra Erik Sviatchenko efter et hjørnespark.

I anden halvleg kom Prag offensivt ud af hullerne, og kun en flot redning fra Hansen i buret holdte Lukas Masopust fra at score med et skråt, fladt skud.

Efter en times spil kom Midtjylland med en dobbeltudskiftning, og de friske kræfter gav pote efter fem minutter, da Awar Mabil med et fremragende indlæg fandt Sory Kaba, der kom først på bolden og pandede kuglen i nettet til 1-1. Skidt målmandspil af Prag-målmanden, Ondrej Kolar, men nu manglede hjemmeholdet kun en enkelt scoring for at avancere.

I det 79. minut formåede en Prag-spiller at cleare et hjørnespark ind i eget felt, hvor nedfaldsbolden ramte en tydelig medspiller på hånden og straffesparket blev dømt korrekt. Sory Kaba stod for tjansen, men angriberen brændte efter en fin målmandsredning af Kolar.

Skønt som man troede chancen var forspildt, gav VAR Midtjylland endnu en chance, da Kolar havde forladt sin streg for tidligt - frem stod en af kampens store profiler, Alexander Scholz, for at sparke straffesparket på ny. Forsvarsspilleren svigtede imidlertid ikke fra pletten og sendte de danske mestre mod Champions League med scoringen til 2-1.

Med under to minutter tilbage af den ordinære spilletid fightede Frank Onyeka sig til bolden højt oppe på banen, og via et flot samspil med Anders Dreyer bankede han bolden i nettet til 3-1, og spillerne gik i en euforisk jubel, hvor en grædende Mabil blandt andet omfavnede Pione Sisto.

Indskiftede Dreyer var i hopla, og efter han bankede bolden på overliggeren, modtog danskeren selv returen og kanonerede kuglen i nettet med sin højrefod. FC Midtjylland gjorde arbejdet færdigt på den jyske hede og vandt den afgørende kamp med hele 4-1.

Champions League-bolden skal rulle på MCH Arena for første gang i klubbens historie.