Crotone - Milan

Italien: Serie A
Crotone
Stadio Ezio ScidaFuld tid0-2
Milan F. Kessié (Str. 45), B. Díaz (50)
LineupReferat

Milan-hold i kontrol vandt sikkert over oprykker-klub

Af Stefan Lindahl

Søndag aften mødte AC Milan på udebane oprykkerne fra Crotone i en kamp, hvor milaneserne var i fuld kontrol.

Article image

I de tidlige aften timer søndag var AC Milan på besøg hos den syditalienske oprykker-klub Crotone. Milan var i kampen uden Zlatan Ibrahimovic, som i midtugen blev testet positiv for COVID-19, hvorfor Ante Rebic udfyldte tomrummet forrest hos milaneserne.

Netop fraværet af Ibrahimovic var tydeligt at se i første halvleg, hvor Milan havde svært med at spille sig frem til åbne chancer imod en meget kompakt defensiv. Ofte havde Crotone hele holdet undtagen angriberen Simy bag bolden, når Milan var på kuglen på hjemmeholdets banehalvdel.

Selvom Milan var i kontrol, så ville oprykkerne gerne spille fodbold, når de var i boldbesiddelse. Milans defensiv blev i de første 45 minutter dog aldrig synderligt udfordret, hvor især de to centrale forsvarsspillere Simon Kjær og Matteo Gabbia havde fuldstændig styr på de offensive spillere hos oprykkerne.

Simon Kjær havde muligheden for at bringe Milan foran efter en dødboldssituation, men danskerens hovedstød ramte overliggeren. Det lykkedes dog Milan at komme foran lige før pausen. Ante Rebic blev sendt i dybden, og løb fra sin direkte oppasser. Kroaten vendte rundt i feltet, og endte efter en ulovlig aktion fra Crotone-spilleren i græsset. Dommeren dømte efter VAR-gennemgang straffe til Milan, og det eksekverede Franck Kessie sikkert. Scoringen var Kessies første i indeværende sæson. Den ivorianske midtbanespillers første scoring i sæsonen 2017/2018 faldt også imod netop Crotone og ligeledes på et straffespark.

Fra anden halvlegs start kom Crotone ud med et højt pres. Det blev dog straffet prompte af gæsterne fra Milano, da de pludselig manglede kompaktheden nede bagved. Alexis Saelemaekers blev spillet fri i Milans højre side. Her slog belgieren bolden tilbage i banen, hvor Calhanoglu stod klar, men det blev alligevel en Crotone-spiller, som ramte bolden først, og skovlede den videre til Brahim Diaz, der i dag fik sin Serie A-debut som starter. Den spanske Real Madrid-lejesvend sendte sikkert bolden ind bag Crotone-keeperen, og fordoblede dermed føringen.

Efter Diaz’ scoring overlod gæsterne mere af spillet til Crotone. Oprykkerne blev dog aldrig rigtig nærgående. Det tætteste den syditalienske klub kom på en reducerende scoring, var adskillige indlæg slået ind i boksen, som enten endte bag Milan-kaptajnen Donnarummas bur, eller blev clearet af Milan-defensiven.

Eneste malurt i bægeret for milaneserne var en skade til kroatiske Ante Rebic. Offensiv-spilleren forlod banen med en meget skæv arm efter en times spil.

Da stadionuret rundede 94 minutter fløjtede Luca Pairetto kampen af. Gæsterne fra Milano var i total kontrol, og sejren reelt aldrig var i fare. Dermed er Milan på seks point efter de første to runder, og de ligner et hold, som skal blande sig i toppen af Serie A i indeværende sæson. Anderledes ser det ud for oprykker-klubben Crotone, som stadig er uden point i bunden af tabellen.

Relaterede artikler

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik