Molde - Ferencváros

Europa: Champions League
Molde L. James (55), M. Eikrem (65), M. Ellingsen (83)
Aker StadionFuld tid3-3
Ferencváros F. Boli (7), M. Uzuni (52), I. Kharatin (Str. 87)
LineupReferat

Vanvittig mål-fest bringer Ferencvaros tættere på CHL-avancement

Af Stefan Lindahl

Molde fik vendt et truende nederlag til et uafgjort resultat i den første Champions League-play off-kamp imod ungarske Ferencvaros.

Article image

Molde mødte ungarske Ferencvaros på hjemmebane onsdag i aften i det første af to play off-opgør i jagten på Champions League-deltagelse. Selvom Molde var nede i sækken, er det alligevel nordmændene, som går fra kampen med bitter smag i munden.

Molde kom nemlig tidligt i modvind på hjemmebanen i det vestlige Norge. Franck Boly, som kom til Ferencvaros fra norske Stabæk, bragte de forsvarende ungarske mestre foran efter blot syv minutter på et oplæg fra en af de to ungarske spillere i Ferencvaros-startopstillingen højre-backen Endre Botka.

Igen i starten af anden halvleg kom Ferencvaros-backen Endre Botka i fokus. Han lagde præcist og roligt bolden ind i Molde-feltet, og endnu en gang gav det en scoring. Forenden af indlægget stod Myrto Uzuni, som satte panden på, og sikkert placerede bolden uden for Molde-keeper Andreas Lindes rækkevide.

Molde svarede dog hurtigt igen på ungarernes udbyggende føringsmål, da Leka James ligeledes scorede med pandebrasken efter et hjørnespark afviklet af Molde-kaptajnen Magnus Eikrem. Ti minutter efter reduceringen lå kuglen igen bag Denes Dibusz i Ferencvaros-buret. Assist-mageren Eikrem fra 1-2-scoringen var manden bag udligningen efter flot Molde-opspil.

Nordmændene fuldendte det vilde comeback, da Martin Ellingsen kom højest på et frispark, og flot styrede bolden ind i Ferencvaros-buret til 3-2 ti minutter før tid. Molde-festen blev dog afbrudt af ungarsk jubel. Få minutter efter Moldes føringsmål fik Ferencvaros et straffespark. En ungarsk spiller lossede bolden fra kort afstand med høj fart ind på en Molde-spiller, som ikke kunne nå at fjerne armen. Igor Kharatin udnyttede sikkert muligheden for gæsterne fra de elleve meter, og udlignede til 3-3.

Molde skal derfor bruge en sejr eller en uafgjort i endnu en mål-fest, når de to hold spiller returkamp i Ungarn i næste uge, hvis nordmændene for første gang siden 1999/2000-sæsonen skal i Champions League-gruppespillet.

Relaterede artikler

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik