Fodbold nyheder

Tidligere Brøndby-spiller:
Derfor valgte jeg 1. division frem for Superligaen

Af Raymund Nelausen

Den tidligere Brøndby-spiller, Anders Randrup, er tilbage i dansk fodbold efter fire år i Sverige. Til Indkast.dk fortæller Randrup, hvorfor han valgte Hvidovre og 1. division frem for Superligaen.

Article image

156 kampe for Brøndby IF, en udlandskarriere i svensk fodbold samt en landskamp for det danske landshold. 32-årige Anders Randrup har prøvet lidt af hvert siden sin professionelle debut tilbage i 2007, og 13 år senere er han nu at finde i 1. division hos Hvidovre IF.

Det var lidt af en overraskelse, da det kom frem, at Randrup havde fået ophævet sin kontrakt med Helsingborg IF for at skrive kontrakt med Hvidovre IF. Vi skulle kun tilbage til den 17. august for at finde hans seneste kamp i den svenske liga, og Anders Randrup fortæller til Indkast.dk, hvorfor skiftede tilbage til dansk fodbold.

- At tænke på den transformation, som jeg er i gang med, når man bliver ældre som fodboldspiller, så er Hvidovre den perfekte mulighed for mig. Jeg nåede ikke at tænke så meget over tingene, da det kom i stand ret hurtigt, men jeg er rigtig glad og tilfreds med at være her, udtaler Anders Randrup.

En hård start

Anders Randrup har tidligere i karrieren trænet med hos Hvidovre IF, og spiller nu sammen med flere tidligere Brøndby-spillere, som Daniel Stenderup og Nicolaj Agger, og derfor var det også et nemt valg, da klubben stod klar med et tilbud.

- Det er skønt at være i klubben. Dejligt med en masse velkendte ansigter, så det er rigtig rart. Det er en god kombi for mig, da jeg er nok er i min karrieres efterår, selvom jeg føler, at jeg stadig har en del at bidrage med. Det har været en utrolig hård start, men vi er lige startet, og jeg ved, at der er meget kvalitet på det her hold i Hvidovre.

Og det har været en hård start for Randrup og resten af Hvidovre-mandskabet. De har tabt de to første kampe i 1. Division og er endnu en gang en del af nedrykningskampen i landets anden bedste række.

- Vi har mødt nogle rigtige gode hold. HB Køge havde læst os godt og spillede med lange bolde. Helsingør var gode på omstillingsspillet, og det straffer de os på. Vi var været nødt til at kæmpe os ind i kampene, og det er har været svært.

- Det handler om, at vi tager kontrol over tingene selv. Der er mange rutineret spillere på det her hold, så vi må tage hånd i hanke, inklusiv mig selv, for at få lavet om på det her.

Hårdere- og mere direkte end i Sverige

Fire sæsoner i Sverige, hvor han både spillede for IF Elfsborg og Helsingborg IF, men niveauet i den danske første division er noget anderledes end øst for Øresund, og det har overrasket Anders Randrup.

- Det er rigtigt højt her. Det er hårdere- og mere direkte spil, og der er mange omstillinger. Det er klart, at det er lidt anderledes end i Sverige, men det er fed fodbold med en masse gode profiler i 1. division.

Selvom forholdet mellem Anders Randrup og Hvidovre ikke har fået den bedste start, er forsvarsspilleren fortrøstningsfuld. Han har længe fulgt med i klubbens udvikling, og det var også en af grundene til, at han valgte at skifte til Hvidovre fremfor andre klubber i Danmark.

- Det er et fedt projekt her i Hvidovre. Vi vil rigtig gerne blive i 1. division og stabilisere os i rækken. Vi skal ikke kun spille med om nedrykning, som det ser ud nu, men jeg føler, at vi har kvalitet nok til at stabilisere os i 1. division, udtaler Anders Randrup til Indkast.dk.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik