OB - FC København

Danmark: Superligaen
OB J. Thomasen (10), I. Jebali (17), I. Jebali (45)
Nature Energy ParkFuld tid3-2
FC København K. Wilczek (61), K. Wilczek (70)
LineupReferatVideo

Fremragende OB-halvleg udstillede FCK i drama

Af Jonathan Kjær Troelsen

45 fremragende minutter var nok for OB i aftenens møde med FCK.


OB fik en perfekt start på den nye Superliga-sæson, hvor sæsonmålet er en placering i top-6. Fynboerne havde i aftenens kamp Mads Frøkjær med fra start på venstrekanten, og han skulle vise sig at blive en for stor mundfuld for den københavnske defensiv.

Efter ti minutters spil var unge Frøkjær på spil for første gang. Her lagde han en bold til rette for Jens Jakob Thomassen, som hamrede til den første gang. Et fremragende spark røg op i det korteste hjørne uden nogen chance for Kalle Johnsson i FCK-buret.

Dermed 1-0 til hjemmeholdet, og så var festen i gang. De offensive spillere, specielt Sabbi, Jebali og Frøkjær, spillede med stort overskud og med stor kreativitet. Det udmøntede sig i en ny scoring efter 17 minutter. Her assisterede Mads Frøkjær for anden gang, da han fandt Jebali med en stikning inde i feltet. Tuneseren, som havde en skuffende sidste sæson, afsluttede konsekvent, og så var OB foran 2-0.

Dårligt skulle blive pinligt kort før pausen for FCK. Her scorede Jebali til 3-0, og en historisk dårlig FCK-halvleg var en realitet. Ifølge TV3+ var det nemlig første gang siden 1995, at FCK har været bagud med tre efter første halvleg i en Superliga-kamp.

Stemningen på Nature Energy Park var høj, da dommeren fløjtede til pause, og det var den også hos OB-træner Jakob Michelsen.

- Vi har vel spillet den bedste halvleg i OB nogensinde, fortalte Michelsen til TV3+ efter den fremragende halvleg.

I anden halvleg kom FCK bedre ind i kampen, og det lykkedes for debutanten Kamil Wilczek at reducere to gange. Polakken, som indtil nu ikke havde spillet nogen stor kamp, headede den første reducering i nettet på forarbejde af Bengtsson efter en times spil. Ti minutter senere udnyttede han en dårlig clearing af Jeppe Tverskov i OB-forsvaret. Dermed havde den farlige polak scoret to gange, og nervøsiteten var nu at spore hos OB-tilskuerne.

OB holdte stand resten af kampen på trods af et FCK-pres i kampens slutfase. Dermed sikrer OB sig en perfekt start på sæsonen, mens Ståle Solbakken må være bekymret efter at have set sit holds rystende lave niveau i første halvleg.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Real Madrid - DonetskChampions League - Ajax - LiverpoolChampions League - Bayern München - Atlético MadridChampions League - FC Midtjylland - AtalantaChampions League - Inter - GladbachChampions League - Manchester C - Porto