Fodbold nyheder

Kaos hersker i Valencia:
Ledelsen presser anfører ud af klubben

Af Christian Bang Jensen

Dani Parejo og Francis Coquelin meldes af flere spanske medier tæt på et skifte fra Valencia til Villarreal.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det bliver en lang og blodig sommer i Valencia. Først blev klubbens største talent i flere år, Ferran Torres, solgt til Manchester City for en slik på omkring 150 millioner kroner. Nu meldes det, at midtbaneduoen Dani Parejo og Francis Coquelin er på vej ud af byporten. De to spillere er tæt på et skifte til forstadsklubben Villarreal – godt 60 km nord for Spaniens tredjestørste by.

31-årige Dani Parejo har ellers været synonym med Valencia gennem et årti, men nu er det formentligt slut. Ifølge rapporter i det spanske bliver anføreren mod sin vilje presset til at forlade klubben af ledelsen, hvor især ejer Peter Lim og præsident Anil Murthy har igangsat en stor heksejagt og udsmidning af magt- og betydningsfulde personer denne sommer.

Forud for de sidste runder i La Liga blev en ”sort” liste med i alt 12 spillere lækket til pressen. En decideret salgsliste, hvor flere af de tunge navne, herunder anfører Dani Parejo og Francis Coquelin var på.

Handlen, der sender duoen til Villarreal, skulle angiveligt ende på en samlet pris på omkring 90 millioner kroner. Forhandlingerne startede ifølge spanske kilder ellers på omkring 150 millioner kroner, men ledelsen i Valencia skulle angiveligt selv have været med til at forhandle prisen ned, hvilket skulle være endnu et bevis på, at Peter Lim og Anil Murthy vil smide de spillerne på porten hurtigst muligt.

Fans af Valencia ser det som en symbolsk handling på, at det er ejernes klub, og at de (ejerne) kan gøre, hvad de vil med den. Samme ordlyd som Peter Lims egen datter brugte i et Instagram-opslag tidligere på sommeren.

Siden sæsonens afslutning er den tidligere Watford-manager Javi Gracia blevet ansat som træner, men mange fans og medier spekulerer i, at han blot er den næste marionetdukke for ledelsen, ligesom den forrige træner Albert Celades var det.

Klubikonet Paco Camarasa er også blevet sendt ud af klubben henover sommeren. 52-årige Paco Camarasa havde ellers været tilknyttet klubben siden ungdomsårene; først som ungdomsspiller, siden 13 sæsoner på førsteholdet med 266 kampe på CV’et og efterfølgende i forskellige roller i trænerteamet hos ”Los Che,” men et for tæt venskab med netop anfører Dani Parejo og rollen som ikon hos fansene, skulle angiveligt have kostet ham tilværelsen i klubben.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik