Basel - Frankfurt

Europa: Europa League
Basel F. Frei (88)
St. Jakob-ParkFuld tid1-0
Frankfurt
LineupReferat

Rønnow og Frankfurt er ude af Europa League

Af Raymund Nelausen

Eintracht Frankfurt skulle forsøge at vende et 3-0 nederlag fra første opgør, men kunne ikke trænge igennem FC Basels forsvar, og er derfor ude af Europa League.

Article image
Ritzau-Scanpix

Eintracht Frankfurt var på en svær opgave i Schweiz, da de mødte FC Basel her til aften. I det første opgør tabte tyskerne 3-0 til Basel, og de var derfor tvunget frem, hvis de overhovedet skulle have en chance for at gå videre.

Frankfurt, som havde danske Frederik Rønnow på bænken, havde et stort spilovertag igennem hele 1. Halvleg, men kunne ikke udnytte den store boldbesiddelse. Efter 20 minutter kom de frem til deres første chance, da Filip Kostics frispark endte i panden på Martin Hinteregger. Forsvarsspilleren kunne dog ikke udnytte den store chance, og headede den over mål.

Gæsterne fra Tyskland dominerede i 1. Halvleg, hvor de på et tidspunkt havde 70 % af boldbesiddelsen, men de kunne ikke trænge igennem Basels forsvarskæde. Både Bas Dost, Andre Silva og Danny da Costa kom frem til chancer, men Frankfurt kunne ikke få dem udnyttet.

I 2. Halvleg fortsatte tyskerne med at have et massivt spilovertag, men der var ingen af spillerne, der havde mål i støvlerne. Basel leverede en god forsvarspræstation, hvor de beskyttede deres mål, som om det gjaldt deres liv. De formåede da også at komme frem til nogle chancer, men Kevin Trapp gjorde sit for at holde Frankfurts drøm i live.

I slutminutterne lukkede Basel dog kampen, da Fabian Frei gjorde det til 1-0. Efter dårligt forsvarsspil fra Frankfurt, kunne Frei drible forbi tre Frankfurt-spillere og Trapp i målet. Dermed kunne han uden problemer sende Basel videre i Europa League, hvor de på tirsdag skal møde Shakhtar Donetsk.

Relaterede artikler

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik