Brentford - Fulham

England: Championship
Brentford
Wembley StadiumAET1-2
Fulham
LineupReferat

Deloitte:
Oprykning kan sikre Brentford 1,3 mia. kroner

Af Nicolai Christensen

Sejrherren af aftenens Championship-oprykningskamp kan sikre sig over en milliard kroner de kommende tre år.

Article image

Når Brentford og Fulham i aften klokken 20:45 tørner sammen på Wembley i kampen om oprykning til Premier League, så er der også noget andet på spil. Ifølge Deloitte, så kan Brentford med en sejr sikre sig omkring 1,3 mia. kroner de kommende tre år. Omkring 700 mio. kroner af den sum vil komme fra Tv-rettigheder, og de resterende penge vil komme, hvis Brentford skulle rykke ned i 2021-22- og 2022-23-sæsonen.

Fulham vil med en sejr også modtage en masse penge, dog lidt mindre, da en finalesejr til dem vil sikre dem omkring 1,1 mia. kroner. Grunden til den mindre sum, har noget at gøre med, at de stadig modtager penge fra deres nedrykning til Championship i 2019.

Med den tid vi og klubberne er i med corona-pandemien, så vil man også kunne argumentere for, at de vil have en større effekt på klubben end førhen.

- Grundet den påvirkning Covid-19 har haft, er det meget muligt, at den finansielle faktor ved en oprykning vil blive modtaget endnu mere end tidligere, lyder det fra Deloittes direktør i Deloitte´s Sports Business Group Tim Bridge.

Kampen mellem de to London-klubber bliver som nævnt fløjtet i gang klokken 20:45 dansk tid iaften. I kampen vil der være mulighed for at se op til fem danskere på banen for Brentford ligeledes med deres danske-manager Thomas Frank.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik