Chelsea - Norwich

England: Premier League
Chelsea O. Giroud (45)
Stamford BridgeFuld tid1-0
Norwich
LineupReferatVideo

Chelsea konsoliderer tredjeplads med pligtsejr

Af David Øhrstrøm

Chelsea tog alle tre point, og er nu snublende tæt på at sikre sig en plads i top-fire og CL.

Det var top mod den absolutte bund og gæsterne fra Norwich, havde endda udspillet deres rolle i ligaen, efter deres nedrykning blev en realitet i seneste runde. Chelsea havde brug for en sejr for at distancere Manchester United og Leicester på de efterfølgende pladser, og konsolidere deres tredjeplads.

Værterne lagde som ventet et hårdt pres på Norwich fra kampens start, og Loftus-Cheek havde et hovedstød i sidenettet efter blot tre minutter. Chelsea sad faktisk på alt boldbesiddelse og alle chancer i første halvdel af halvlegen, og det var svært at forestille sig, at Norwich kunne holde Chelsea fra fadet, hvis det kampbillede fortsatte.

Vi skulle dog 35 minutter ind i kampen før det for alvor brændte på, da først Pulisic fik sit skud vippet op på overliggeren af Tim Krul. På det efterfølgende hjørnespark var det så Zouma, der headede tæt forbi den ene stolpe, men Norwich formåede at holde stand indtil to minutters overtid, hvor Giroud fra kort afstand headede et Pulisic-indlæg i kassen.

Anden halvleg fortsatte, hvor første slap med Chelsea i teten, og Norwich der havde svært ved både at presse uden bold, og selv at holde fast i bolden. Det lykkedes dog for gæsterne at komme længere frem på banen, som anden halvleg skred frem, men det var yderst begrænset, hvor mange målchancer ”Kanariefuglene” skabte.

Chelsea pressede i flere omgange på for endnu en scoring, og både Alonso og Pulisic var tæt på med et kvarter igen, men Krul agerede ligesom tidligere redningsmand for Norwich. Også Giroud var tæt på endnu en scoring, men det blev ved det ene mål for både ham og Chelsea, der dermed tog en smal men vigtig sejr.

Chelsea har dermed et forspring på fire point ned til Leicester og Manchester United, inden de to hold skal i kamp. Chelsea mangler nu kun to kampe, og de kan med to sejre selv afgøre sin skæbne. Norwich føjede endnu et nederlag til listen, og afstanden op til de næste blev derfor ikke mindre, hvilket dog også kun ville have kosmetisk betydning.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Juventus - LyonChampions League - Barcelona - NapoliChampions League - Bayern München - Chelsea