AGF - FC Midtjylland

Danmark: Superligaen
AGF P. Mortensen (8), C. Højer (50), P. Mortensen (75)
Ceres ParkFuld tid3-0Tilskuere: 7.532
FC Midtjylland
LineupReferatVideo

Ronnie Schwartz’ jagt efter en plads i historiebøgerne

Af Raymund Nelausen

Selvom F.C. Midtjylland allerede nu kan kalde sig danske mestre, har deres spillere stadig noget at spille for. Angriberen Ronnie Schwartz kæmper eksempelvis for at blive topscorer i 3F Superliga.

Article image
Ritzau-Scanpix

15 gange har Ronnie Schwartz fået nettet til at blafre i denne sæson. 12 gange for Silkeborg IF og tre gange for F.C. Midtjylland. Han kan dog ikke kalde sig topscorer endnu, da Kamil Wilczek stadig ligger nummer 1 med 17 scoringer for Brøndby IF.

Blot tre mål skal der til for Ronnie Schwartz, og de første kan allerede komme i aften mod AGF. Brian Priske har udtalt til Herning Folkeblad, at Schwartz får chancen i aftens opgør, og det bliver derfor en vigtig kamp for angriberen, hvis han skal formå at indhente Wilczek på topscorerlisten.

Ronnie Schwartz har tidligere været tæt på topscorertitlen, da han kun var to mål efter Martin Pušić i 2015. I denne sæson er der endnu en chance, og han lægger da heller ikke skjul på, at titlen vil betyde meget for ham.

- Som angriber handler det om at score mål. Det er en individuel titel, man kan få, og det er et bevis på, at man har gjort det godt over en hel sæson, så det ville jeg selvfølgelig være stolt og glad over.

Ronnie Schwartz har fire kampe til at skrive sig i historiebøgerne som topscorer i 3F Superliga. Nedenfor ses de seneste 10 vindere af topscorertitlen, og det selskab som Schwartz kan blive en del af.

2019: Robert Skov – F.C. København (29 mål).

2018: Pål Alexander Kirkevold – Hobro IK (22 mål).

2017: Marcus Ingvartsen – F.C. Nordsjælland (23 mål).

2016: Lukas Spalvis – AaB (18 mål).

2015: Martin Pušić – Esbjerg fB og F.C. Midtjylland (17 mål).

2014: Thomas Dalgaard – Viborg FF (18 mål).

2013: Andreas Cornelius – F.C. København (18 mål).

2012: Dame N´Doye – F.C. København (18 mål).

2011: Dame N´Doye – F.C. København (25 mål).

2010: Peter Utaka – OB (18 mål).

Mere om kampen

Mere om holdene

Mere om Ronnie Schwartz

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik