ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

Courtois er som forvandlet

Af Troels Drasbech

Mange Madrid-fans har måtte tage deres ord i sig om den belgiske målmand.

Article image
Ritzau-Scanpix

Thibaut Courtois var dybt nede i kulkælderen i sin første sæson i Real Madrid - det absolutte klimaks i belgierens mørke Real-periode faldt efter en katastrofe-halvleg hjemme mod Club Brügge, hvor målmanden blev skiftet ud i halvlegen efter at have lukket to mål ind forinden.

Zidane forklarede efterfølgende, at udskiftningen skyldtes et maveonde hos den 28-årige, men uanset årsagen var det uden tvivl Courtois' lavpunkt i Madrid-trøjen.

Majoriteten af klubbens fans havde allerede fået bægeret med tålmodighed til at flyde over, og krævede Keylor Navas tilbage - generelt et spillersalg som minoriteten forstod, da Navas havde stået fremragende. Men efter denne sæson har piben fået en helt anden lyd omhandlende Courtois.

Den belgiske målmand har flest clean sheets af alle målmand på tværs af de fem bedste europæiske ligaer. Han har endda en fin distance på mindst tre clean sheets ned til de resterende. Andenpladsen går til Alisson, der har 15 på sit CV - dog med syv færre liga-kampe.

Thibaut Courtois i denne LaLiga-sæson:
❍ 32 kampe
❍ 18 clean sheets
❍ 18 mål lukket ind

Imponerende statistikker for sidsteskansen, der endda har holdt målet rent i de fem seneste kampe i ligaen. I disse fem kampe har han skulle tage sig af 17 afslutninger inden for målrammen, hvor alle 17 er blevet blokeret af den knapt to meter høje målmand. Det beretter Squawka.

Courtois har derfor været en afgørende brik i Madrids nye spillestil, hvor defensiven har været nøglen til at vinde alle otte kampe efter genoptagelsen - kun to gange i denne periode har belgieren skulle hente bolden ud af nettet.

Courtois er som forvandlet. Han er tilbage til sit gamle jeg, og har i den grad været en afgørende faktor for, at Real Madrid efter alt at dømme kan krone sæsonen af med et mesterskab.

Mere om Thibaut Courtois

Mere om Real Madrid

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag C. Ronaldo 2
Flag P. Schick 2
Flag R. Lukaku 2
Flag C. Immobile 1
Flag R. Guerreiro 1
Flag M. Gregoritsch 1
Flag B. Embolo 1
Flag D. Dumfries 1
Flag M. Arnautović 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag G. Wijnaldum 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag D. Mertens 1
Flag R. Malinovskiy 1
Flag K. Laimer 1
Flag C. Immobile 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag V. Coufal 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag J. Uronen 1
Flag L. Spinazzola 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik