Tottenham - Everton

England: Premier League
Tottenham M. Keane (24)
Tottenham Hotspur StadiumFuld tid1-0
Everton
LineupReferatVideo

Selvmål afgør låst affære i London

Af Mads Sigh Lund Andersen

Spurs holdet håbet om Europæisk fodbold i live.

Baseret på navneværdi ville man være overrasket over, at dagens kamp mellem Tottenham og Everton var en kamp mellem Premier Leagues nummer 10 og 11, men grundet dårlige sæsoner for begge mandskaber var dette ikke desto mindre tilfældet. Med henholdsvis 10 og 11 point op til den Europa League-givende femte plads skal begge hold udnyttede deres resterende kampe til fulde.

Kampens vigtighed kunne også ses i de første 45 minutter, der var en meget taktisk og låst affære. Dette blev specielt afspejlet i afslutningsstatistikkerne, hvor Tottenham havde et skud indenfor rammen, og Everton havde nul.

På trods af den meget låste affære kom Tottenham dog foran i første halvleg. Målet blev scoret efter 24 minutter, og var, ligesom kamp, lidt noget rod. Efter bolden var blevet clearet havnede den tilbage hos Son, der spillede bolden ind i feltet til Kane – han vendte rundt og afsluttede, men skuddet blev blokeret, og faldt ned til Lo Celso, der tog et træk, og skød mod mål. Bolden tog en stor afretning, efter den ramte Michael Keane, og Pickford havde ingen chance i målet, 1-0 til Tottenham.

I en første halvleg uden nogen store chancer formåede Spurs altså at komme foran 1-0.

Anden halvleg var heller ikke inspireret fra nogle af holdene, og Everton virkede nærmest tilfredse med at være bagud. Tottenham var også tydeligvis tilfredse med resultatet, og pressede ikke specielt hårdt på for at score et 2-0-mål. Derfor endte kampen 1-0 til Spurs, der stadig har et smalt håb om en Europa-givende slutplacering i Premier League-tabellen.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik