Fodbold nyheder

Pressede OB, nedtrykte Esbjerg og hoppende Horsens

Af Torsten Brix

Indkast.dk gør status på Superligaen…

Article image

Efter 26. spillerunde af Superligaen går turneringen nu ind i det berygtede mesterskabsspil og især gruppespil, hvor en smule er uvist, men ligeså meget fremstår som oplagt og næsten taget for givet… Stillingerne er således:

Mesterskabsspillet:
FCM – 65 point
FCK – 56 point
AGF – 47 point
Brøndby – 42 point
FCN – 41 point
AaB – 38 point

Pulje 1:
OB – 33 point
Lyngby - 32 point
SønderjyskE - 27 point
Silkeborg - 16 point

Pulje 2:
Randers - 35 point
Horsens - 34 point
Hobro - 23 point
Esbjerg - 18 point

I forhold til mesterskabsspillet så kan man f.eks. slet ikke udelukke, at de seks hold har samme position om ti kampe, når det er slut, så næsten al spænding er nærmest forladt her. Dog kan der opstå den pudsige situation, at Brøndby-fansene skal heppe på deres rivaler for at spille europæisk fodbold i næste sæson. Hvis AGF vinder pokalturneringen, hvor de møder AaB onsdag aften i semifinalen, kommer fjerdepladsen i Superligaen til at give en europæisk plads. Dermed kan fansene fra vestegnen ende med at komme til at heppe på deres rivaler og lidt forhadte AGF.

Spændingen i de to nedrykningspuljer kan være svær at finde i den nuværende stilling, for mon ikke Silkeborg og Esbjerg slutter på de to nederste pladser. Selvom der er 18 point at spille om, kan det være næsten umuligt at forestille sig, at Silkeborg skal hente 11 point på SønderjyskE og næsten ligeså umuligt må det være for Esbjerg, der skal overhale Hobro med fem point mere og en noget bedre målscore. Så ned med Silkeborg og Esbjerg - mens meget tyder på, at Hobro eller SønderjyskE ender med at blive den tredje og sidste nedrykker.

Medmindre OB ikke får vendt deres triste udvikling… godt nok vandt de hjemme over Esbjerg, men det var altså den første sejr siden 3. november. Så OB er gået fra at være en klar mesterskabspilsdeltager til at kunne ende i den vanvittige nedrykningskamp, og cheftræner Jakob Mikkelsen må være mere end fyringstruet.

Det er vilde Bo Henriksen næppe i Horsens, der ender som den helt store vinder efter deres flotte sejr over undertals Brøndby. Sejren kom, efter klubben fra fængselsbyen i de to runder før sejren over Brøndby havde slået både FCM og FCK på udebane med… 1-0.

Disse resultater har frembragt vild jubel i Horsens, mens der må være en helt anden stemning i Esbjerg, som vandt bronze sidste sæson, og i Odense, hvor de kun har vundet en af de sidste ti kampe og fortsætter den form kan den store klub risikere at rykke ned. Så lidt spænding er der, men meget kan være taget for givet… er der i øvrigt ikke noget med, at man skal passe på med at gøre det i fodbold? Altså taget noget for givet – kig bare på de sidste tre kampe for Horsens!

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik