Fodbold nyheder

Giggs:
Han brækkede min næse

Af Christian Bang Jensen

Til Manchester Uniteds TV-kanal "MUTV" har den walisiske legende Ryan Giggs afsløret, hvem han syntes, var den hårdeste person at spille overfor. Og valget faldt ikke på en Premier League-rival.

Article image

Argentinske Javier Zanetti er af Ryan Giggs blevet udråbt som den hårdeste og sværeste modstander, han har stået overfor i sine lange karriere i Manchester United.

- Den sværeste spiller, jeg spillet overfor, var (Javier) Zanetti fra Inter. Han kunne løbe solen sort, og han var tidligere midtbanespiller, hvilket betød, at han var komfortabel på bolden, han kunne forsvare, han var hård, og han brækkede faktisk min næse i vores kvartfinale mod dem. Han havde alt som forsvarsspiller, fortæller Ryan Giggs, der i øjeblikket er landstræner for det walisiske landshold.

På trods af, at begge legender har spillet over 600 kampe for henholdsvis Inter og Manchester United i en periode der strækker sig over tre årtier, har de kun stødt ind i hinanden ved fire lejligheder.

De første to gange var i kvartfinalen i Champions League 1999, hvor den hårde argentiner brækkede Ryan Giggs’ næse i en duel på San Siro. Waliseren måtte lade sig skifte ud, men Manchester United gik som bekendt videre og vandt pokalen med de store øre i den sæson.

Tredje og fjerde gang waliseren stod overfor argentineren, var 10 år senere, da Manchester United og Inter på ny havde trukket hinanden i Champions League. Nok engang trak ”De Røde Djævle” det længste strå i den indbyrdes fejde, men i finalen kunne den engelske klub ikke matche FC Barcelona og Javier Zanettis landsmand Lionel Messi, der hoppede ud af sin støvle under et hovedstødsmål, der afgjorde finalen til 2-0.

Både Ryan Giggs og Javier Zanetti stoppede deres karriere i 2014.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik