Fodbold nyheder

- Der er bare en forskel i kulturen

Af Torsten Brix

Robert Skov fortæller om forskellen på Superligaen og Bundesligaen…

Article image
Ritzau-Scanpix

- Professionalismen mærker man i den grad i den enkelte spillers niveau, og ved at spillerne kommer fra en anden baggrund, end vi har som danskere. Det er mere hårdt, ligesom man hører, før man kommer afsted. Det er typisk, at man træner hårdt i Tyskland og går til stålet, og at man træner længe ad gangen. Og det tiltaler mig, for jeg har altid været glad for at træne hårdt. Farten er højere, og dagene på træningsanlægget er længere end i Danmark…

Sådan siger Robert Skov til Tipsbladet om skiftet til Hoffenheim, der kort forinden havde solgt masser af spillere samt sendt cheftræner Julian Nagelsmann til RB Leipzig. Trods dette er der stadigvæk en stor forskel fra Superligaens tophold FCK til den tyske Bundesliga, slår Skov fast:

- Der er bare en forskel i kulturen. Vi er mere hyggelige og rolige i Danmark, du ved, hvordan vi er. I Tyskland er der en arbejdskultur, hvor hver enkelt sørger for, at tingene er i orden. Der er ingen undskyldninger, og det er nok den største forskel. Jeg mener, at det er en af de største udfordringer for spillere fra Danmark, at vi har en meget anderledes kultur, end den syd for grænsen, og der mener jeg ikke kun Tyskland men også i lande som Italien, Spanien og Frankrig. Jeg tror, at den kultur betyder mere, end man går og regner med hjemme i Danmark. Man tror, at det ’bare er fodbold’, men den danske baggrund påvirker helt klart, hvem man er som spiller.

Mere om Robert Skov

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik