Fodbold nyheder

Tidligere spiller:
Jeg var et fjols i Barcelona

Af Frederik T. Sørensen

Hviderusser fortæller, at det ikke var omgivelsernes skyld, at han fejlede i storklubben.

Article image

Der er ikke mange, der vil huske hviderussiske Alexander Hleb som nogen stor Barcelona-spiller. Spilleren kom til klubben fra et succesfuldt ophold i Arsenal, hvor han var en af klubbens bedste spillere i 07/08-sæsonen.

Det var ifølge ham selv dog ikke eksterne elementer, holdkammeraterne eller Pep Guardiola, der var årsagen til, at han ikke slog til i den catalanske storklub. For at bruge hans egne ord, opførte sig selv som et fjols.

- Det var fuldstændig min skyld (at det ikke lykkedes, red.), ikke Guardiolas. Han gjorde alt muligt for at hjælpe mig med at vænne mig til landet, gruppen og sproget. Selv opførte jeg mig som et fjols. Gruppen var virkelig stærk, udtalte Hleb til EFE.

- At træne med de spillere var utroligt, de var stjerner alle sammen og lavede ingen fejl. Hvordan er det muligt? Jeg lavede et par fejl, men jeg har gode minder fra alle klubberne, fortalte Hleb også i interviewet.

Hleb, der mellem 2008 og 2012 blot nåede at spille 36 gange for Barcelona uden at score, lagde sidste år støvlerne på hylden efter at have spillet et par kampe for Isloch Minsk Raion i den hviderussiske liga.

Mere om Barcelona

Optakt

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik