Fodbold nyheder

Denne artikel er sponsoreret

Tips til at øge din performance

Af Torsten Brix

Hvis du dyrker sport på højere plan, så er chancerne for, at du leder efter alle de små tips og tricks til at du kan performe bedre. Med nutidens teknologi og tilgængelig information, er der meget viden derude, som man som sportsudøver kan bruge til at optimere sin performance.
Article image
Ritzau-Scanpix
Måske du ikke dyrker en decideret sport, men såmænd bare er motiveret til at have det bedre i hverdagen eller i dit træningscenter. Der kan være mange grunde til, at du kan have interesse i at performe bedre. Måske du vil øge din koncentration når du studere eller skal til eksamen, hvilket også hænger sammen med de tips og tricks der gives til at performe bedre i sportsverdenen. Følg med i denne artikel, hvis du godt kunne bruge et par gode råd til performe bedre i din sport eller generelt bare i hverdagen.Kosten er altafgørende
Det er nok ikke det råd du havde håbet på, da du begyndte at læse denne artikel. Men det ville være at lyve, hvis ikke den kom på listen over en af det absolut vigtigste ting når det kommer til at performe ikke bare på banen, men også i livet generelt.

Hvad du putter i din krop, er i direkte forbindelse med, hvad din krop leverer tilbage til dig. Hvis man tænker over det, så giver det også meget god mening. Man kan sammenligne kroppen lidt med en brændstofmotor – får den ikke det rigtige brændstof, så kører den ikke ordenligt, og det samme gælder for din krop.

Forsøg så vidt som muligt at skære ned på sukker, og sørg for at spise nok grønt. Det behøver ikke at være fanatisk, men bare rationelt og fornuftigt. Når du først har styr på den almindelige hverdagskost, så kan du begynde at kigge efter kosttilskud, som har en energiforøgende effekt. BCAA er en f.eks. et godt kosttilskud hvis du er atlet, og ønsker at restituere hurtigt, for derefter at kunne performe igen dagen efter.


Søvnen er lige så vigtig som kosten
Det er vigtigt at man får nok søvn når man skal performe. Man kan godt fungere et par dage med for lidt søvn, men så er det også vigtigt at man kommer tilbage i rytmen. Det allerbedste vil være at gå samme tid i seng og stå samme tid op hver dag. Dette hjælper kroppen med at vide, hvornår den skal være ”i gang” og hvornår den skal drosle ned for energien.


Har sex indflydelse for performance?
Som atlet er man som nævnt tidligere altid på udkig efter at kunne performe bedre, hvorfor det er helt naturligt spørgsmål, om sex inden fysisk aktivitet faktisk har en effekt på hvordan man performer på banen.

Studier viser, at det ingen direkte indflydelse har på, hvordan man performer hvad end man har sex 2 timer før, 12 timer før eller slet ingen sex har før aktivitet. Det har dog en indflydelse på sympatikusaktiviteten, som ultimativt kan have indflydelse på restitutionen, men dette er ikke direkte bevist.

Det har altså ingen indflydelse på din performance hvorvidt du har sex før du skal performe eller ej. Det kan dog have betydning hvor vildt du går til den. Hvis du har meget lang sex hvor du f.eks. både hofter og sexlegetøj får hele armen, så kan det selvfølgelig have indflydelse på dit energidepot og ultimativt din performance. Men sex i sig selv, og de stoffer det frigiver i kroppen, har ingen betydning for, om du kan yde på eller ej.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik