Fodbold nyheder

Hvem er den største Premier League-anfører i historien?

Af Christian Bang Jensen

I den engelske podcast “Match of The Day: Top 10” har legenderne Gary Lineker, Alan Shearer og Ian Wright diskuteret sig frem til de ti mest betydningsfylde anførere gennem Premier League-historien.

Article image
AP

Trioen Gary Lineker, Alan Shearer og Ian Wright har i podcasten “Match of The Day: Top 10” forhandlet og diskuteret sig frem til de ti største anførere gennem Premier League-historien. Indkast.dk bringer dig her listen.

Steven Gerrard
504 Premier League-kampe og 120 mål for Liverpool. 0 Premier League-titler, men et Champions League-trofæ.

Alan Shearer om Steven Gerrard: Se på antallet af kampe. Mere end 500 kampe i Premier League. Se hvad han gav til den klub, og hvad klubben betydede for ham. Han gjorde det hvert år, uge ind, uge ude.


Jordan Henderson
335 Premier League-kampe for Sunderland og Liverpool. 0 Premier League-titler – indtil videre.

Gary Lineker om Jordan Henderson: Han var nødt til at udfylde Steven Gerrards sko. Han er kommet ind, de har vundet Champions League, de vil uundgåeligt vinde Premier League. Han har gjort et utroligt job.


Tony Adams
255 Premier League-kampe for Arsenal. To Premier League-titler.

Ian Wright om Tony Adams: Uanset hvad han gennemgik personligt, kom han ind hver dag og var altid lederen. Han ledede gennem sin opførsel, han så dig i øjnene og fortalte dig nøjagtigt, hvad han ville have fra dig. Han var en ordentlig leder.


Patrick Vieira
307 Premier League-kampe for Arsenal og Manchester City. Tre Premier League-titler

Alan Shearer om Patrick Vieira: Vieira var forfærdelig at spille imod på en dejlig måde. Han kunne spille, hvis han ville spille, men hvis du ville have en fysisk kamp med ham, var han noget af det hårdeste du kunne finde.


Vincent Kompany
265 Premier League-kampe for Manchester City. Fire Premier League-titler.

Alan Shearer om Vincent Kompany: Han var en fremragende spiller og leder. Han startede på midtbanen, men kom tilbage til forsvaret og leverede titler. Han var kæmpe hos fansene, han forstod, hvad klubben handlede om.


Roy Keane
366 Premier League-kampe for Nottingham Forest og Manchester United. Syv Premier League-titler.

Ian Wright om Roy Keane: Jeg elskede Roy Keane. Han var anfører i så mange år, da Manchester United var absolut dominerende. Han er præcis, hvad du har brug for som anfører. Han var ikke nogen, som alle kunne lide, men du behøver ikke at kunne lide anfører.


Nemanja Vidic
211 Premier League-kampe for Manchester United. Fem Premier League-titler.

Alan Shearer om Nemanja Vidic: Jeg kan ikke argumentere imod det, han leverede. En fantastisk spiller og anfører


John Terry
492 Premier League-kampe for Chelsea. Fem Premier League-titler.

Alan Shearer om John Terry: Han var alt hvad du kunne ønske dig af en kaptajn. Han havde respekten for ledelsen, fansene og spillerne. Han var populær hos andre fans, men det påvirkede ham ikke - det ansporer ham sandsynligvis om noget, og han leverede.


Wes Morgan
164 Premier League-kampe for Leicester. En Premier League-titel.

Ian Wright om Wes Morgan: Holdet han havde, og måden som Leicester gjorde det, er et Premier League-mirakel. Han var nødt til at holde dem i gang gennem hele sæson. Et af mine yndlingsøjeblikke var, da han løftede Premier League-trofæet.


Alan Shearer
441 Premier League-kampe og 260 mål for Blackburn og Newcastle. En Premier League-titel.

Gary Lineker om Alan Shearer: Den eneste grund til, at du er med på listen, er fordi, det er den eneste kategori, hvor vi kan putte dig i bunden.


Hvis du vil høre programmet i din Corona-karantæne, og finde ud af, hvem de tre legender har i nummereret rækkefølge kan du finde podcasten her.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik