AaB - Brøndby

Danmark: Superligaen
AaB T. van Weert (53), T. van Weert (56), L. Andersen (Str. 77)
Aalborg Portland ParkFuld tid3-2Tilskuere: 7.896
Brøndby S. Mráz (57), A. Jung (63)
LineupReferatVideo

AaB besejrer Brøndby i målorgie

Af David Øhrstrøm

Der var tale om en direkte duel mellem to af kombattanterne til den eftertragtede top-seks.

Article image

Begge hold skulle forsøge at ride videre på en flot udebanesejr fra den seneste runde, hvor Brøndby tog fra Odense med en 2-0-sejr, og AaB tog fra Silkeborg med samme cifre. Inden opgøret lå AaB lige på kanten af top-seks, hvor Brøndby derimod indtog en 4. plads inden kampen.

Brøndby fik, efter blot to minutter, en oplagt chance, da Hedlund sendte Lasse Vigen alene igennem, men en svag afslutning lige på Rinne betød status quo på måltavlen. AaB lagde højt pres på Brøndby, og når udeholdet havde held med at spille sig ud af det eller udnyttede AaB's fejl, som efter et kvarter, hvor Mraz brændte endnu en fri chance. Hvis Patrick Olsen havde haft lidt længere knopper på, minuttet efter, kunne han have fulgt op på en ripost, men midtbanespilleren gled i afslutningsøjeblikket.

Kampens betydning fremgik dog også tydeligt af den første halve time, hvor begge hold passede på hinanden. AaBs Ahlmann havde dog halvlegens største chance, da han fra få meters afstand formåede at heade bolden forbi, og bekræftede alle i, at han er forsvarspiller.

AaB havde, af to omgange, muligheden lige inden pausen men en offside, og en hånd fra Schwäbe sørgede for, at stillingen var uændret ved pausen. Brøndby startede anden halvleg med en stor chance, efter et hjørnespark, hvor Rosted kom højest men unge Ross reddede inde på målstregen. Kort efter var det dog Van Weert, der kunne heade AaB i front på et godt Lucas Andersen-indlæg til stor glæde for hjemmeholdets fans.

Kampuret havde næsten kun nået én omgang, inden Van Weert igen var på pletten med hovedet, og denne gang var det Ahlmann der servicerede på fornemmeste vis. Endnu engang var der kun gået et minut, da det denne gang var gæsternes Mraz, der kunne reducere og skabe fornyet spænding i kampen.

Kampen levede i den grad, og efter en time udlignede Jung for Brøndby og sikrede det fjerde mål på ti minutter i en meget livlig anden halvleg.

Dramaet var dog ikke slut og med et kvarter igen, fik AaB et yderst tvivlsomt straffespark som anfører, Lucas Andersen, sikkert omsatte til en ny Aab-føring. En yderst spændende og dramatisk kamp endte med en 3-2-sejr til hjemmeholdet, der dermed haler ind på Brøndby og forøger chancerne for top-seks.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik