Manchester C - West Ham

England: Premier League
Manchester C R. Hernández (30), K. De Bruyne (62)
Etihad StadiumFuld tid2-0Tilskuere: 52.159
West Ham
LineupReferatVideo

City med kontrolleret sejr over West Ham i udskudt kamp

Af Thomas Ræbild Poulsen

Manchester City var aldrig rigtig i problemer mod et svagt West Ham-hold og vandt 2-0, men hjemmeholdet misbrugte flere store muligheder.

Article image

Det er ikke kun i Danmark, at vejret har været skyld i aflysninger af fodboldkampe. I England spillede vejrforholdene Premier League et puds i sidste weekend, og det førte til en aflysning af Manchester City mod West Ham, og det udskudte opgør blev spillet onsdag aften.

Her var det top mod bund, der tørnede sammen på Etihad, hvor West Ham skulle forsøge at klatre væk fra nedrykningspladserne, mens Manchester City kunne konsolidere sig på andenpladsen.

Det var også tydeligt at se fra første fløjt, at det var hold fra hver sin ende af tabellen. Manchester City satte sig tungt på opgøret fra begyndelsen, og de havde let ved at komme frem til chancer.

Efter blot få minutter fik Gabriel Jesus spillet i fri dybden, men brasilianeren misbrugte på det skammeligste, da han forsøgte at drible udenom Lukasz Fabianski i målet.

Kort efter viste Sergio Aguero prøver på sin sparketeknik, da han forsøgte at sparke bolden i kassen fra kanten af feltet med ydersiden, men han måtte se sig forsøg gå forbi.

Hjemmeholdet fortsatte med at producere chancer, og man ventede blot på, at føringsmålet skulle komme. Først trykkede Kevin De Bruyne af fra distancen, mens Gabriel Jesus misbrugte endnu en stor mulighed momentet efter.

Med næsten en halv time gik den heller ikke længere. Rodri steg til vejrs ved forreste stolpe på et hjørnespark, og hans hovedstød røg i netmaskerne ved fjerneste stolpe.

Det var ikke meget man så til udeholdet i kampen. David Moyes tropper havde umanerlig svært ved at holde på bolden, og der skulle derfor også gå over 40 minutter før de fik truet hjemmeholdets defensiv, men Robert Snodgrass var ikke klar på Michail Antonios farlige indlæg.

Gabriel Jesus fortsatte med at være ufattelig uskarp i den anden ende af banen. Angriberen førte an på et kontraangreb, hvor han selvisk trykkede af fra distancen – uden held.

Pausestillingen forblev derfor 1-0, men Manchester City kunne let have været foran med flere, især hvis Gabriel Jesus havde været en anelse skarpere foran mål.

Bolddreng uheldigt i fokus
Udeholdet kom bedre ud til anden halvleg, og de var langt mere aggressive end i første halvleg, men de helt store chancer til London-klubben lod vente på sig.

Efter 55 minutter kom Sergio Aguero frem til afslutning, men skuddet manglede for alvor præcision, og så kom en bolddreng pludselig uheldigt i fokus. Bolddrengen troede, at bolden havde været ude over baglinjen, men det var ikke tilfældet og så måtte spillet lige stoppes et øjeblik.

Spillet fortsatte uden den store dramatik, og det viste sit flotte ansigt, da den tidligere City-spiller Pablo Zabaleta blev skiftet ind for udeholdet. Den argentinske back spillede i Nordengland i ni år inden han skiftede til London i 2017, og han blev mødt af store ovationer fra hjemmeholdets tilskuere.

Selvom udeholdet kom godt ud til anden halvleg, så var det ikke nok til at forhindre hjemmeholdet i at udbygge føringen. Efter et fiks angreb endte bolden i fødderne på Kevin De Bruyne og belgieren svigtede ikke fra en ellers spids vinkel.

Det virkede som om, at scoringen slukkede håbet hos London-klubben, og derfor kunne Pep Guardiolas tropper kontrollere resten af kampen.

I et forsøg på at vende tingene gav David Moyes debut til Jarrod Bowen, der blev hentet til klubben i januar, men hans målnæse kunne ikke vende tingene. Hjemmeholdet fortsatte med at kontrollere begivenhederne til slutfløjtet, og kampen endte derfor 2-0.

De tre point betyder, at Manchester City nu er på 54 point – 22 point efter Liverpool, mens West Ham stadig befinder sig på nedrykningspladserne med et point op til Aston Villa på den anden side af stregen.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik