Saúl (4)
Rasmus Ploug Jørgensen

Liverpool tabte snævert til et velspillende Atletico Madrid-mandskab

Liverpool taber sin første kamp i fem måneder.
Liverpool vendte tilbage til det stadion, hvor de tilbage i maj sidste år, vandt Champions League-finalen over Tottenham. Denne gang var modstanderen dog en helt anden. Denne gang var det Atletico Madrid, man skulle forsøge at nedkæmpe. Et hold som har haft en svær sæson, efter man i sommer måtte vinke farvel til holdets helt store stjerne Antoine Griezmann.

På papiret var Liverpool også favorit. De har i denne sæson vundet 25 ud af 26 kampe, hvilket giver dem et kæmpe forspring i Premier League. Men en udekamp imod Atletico Madrid bliver aldrig en walkover.

Atletico Madrid kom nemlig flyvende ud fra spillertunellen. Allerede efter tre minutters spil tilkæmper de sig et hjørnespark. Koke smider den ind i feltet, hvor Fabinho tilfældigt rammer den og spiller den hen til Saul, som helt upresset kan sparke den i mål til 1-0.

Efter scoringen var det Liverpools tur til at overtage spillet. Man kunne se, at Atletico Madrid var tilfredse med at have scoret og i vanlig Atletico Madrid-stil, forsvarede de med 11 mand når Liverpool havde bolden.

Liverpool fik et par enkelte chancer i løbet i 1. halvleg, bl.a. fik Mohammed Salah en frispilning af Firmino, men Felipes hoved var i vejen for at bolden kunne ryge ind bag Oblak.

I 2. halvleg fortsatte kampbilledet som i 1. halvleg, med Liverpool i boldbesiddelse. Atletico Madrid forsvarede med alle mand og håbede på et kontraangreb, når de erobrede bolden. Desuden skiftede Liverpool Origi ind i stedet for Mané. Både Liverpool og Atletico kom til nogle løse chancer. Efter ca. 73 minutters spil kom Henderson til Liverpools største chance i kampen. Der blev spillet ping-pong inde i feltet og til sidst sendte Henderson bolden lige forbi venstre stolpe.

Resten af 2. halvleg forløb sig uden de store chancer og efter fire minutters ekstratid, fløjtede kampens dommer, Szymon Marciniak, kampen af. Dermed fik Atletico Madrid en 1-0-sejr, som de kan tage med til Anfield om tre uger, hvor de spiller returkamp.

Liverpool taber dermed sin første kamp siden man tabte 0-2 til Napoli i Champions League-gruppespillets første kamp.