S. Mané (78)
David Øhrstrøm

Smal Liverpool-sejr i intens Premier League-kamp

Der var i den grad dømt bund imod top, da Norwich skulle forsøge at bryde Liverpools ubesejrede stime.
Kiggede man på stillingen inden kampen, ville det være nemt at pege på Liverpool som storfavorit, da ligaens førerhold skulle forsøge at tage endnu et skridt imod det længe ventede mesterskab. Norwich havde derimod, som rækkens sidsteplads, hårdt brug for point i kampen om at komme væk fra bunden, og redde sig fri af nedrykning.

Kampen startede, som forventet, med Liverpool meget i boldbesiddelse, dog havde ”The Reds” svært ved at skabe de store chancer. Norwich var, i perioder af indledningen, ikke bange for at presse forholdsvist højt, hvilket virkede til at tage brodden af det værste Liverpool-pres.

I en yderst chancefattig første halvleg tilfaldt højdepunktet hjemmeholdets, Teemu Pukki, der, efter en lang aflevering bag om Liverpools forsvar, var lige ved at kunne gøre det til 1-0 på Rupps forarbejde.

Anden halvleg startede i et højt tempo, hvor Norwich havde et par optræk til målchancer. Efter en lille time var det dog Keita, der fik gæsternes klart største chance, da han fulgte op på en ripost fra Salah, men Tim Krul reddede flot i to omgange.

Liverpool begyndte herfra at presse mere og mere på, hvor både Salah og indskiftede Mané var tæt på flere gange. Norwich havde svært ved at holde fast i bolden, og de var sjældne gæster på Liverpools halvdel. Ud af ingenting havde Norwich et langskud på stolpen og selvom det var svært at vurdere om det var et indlæg eller en afslutning, var den lige ved at overliste Alisson.

Tolv minutter før tid kom afgørelsen, da en lang bold blev serveret for Mané. Angriberen tog selv bolden ned, og han sparkede resolut bolden ind ved nærmeste stolpe fra sin position i feltet. I stedet for et Norwich-pres dominerede Liverpool afslutningen ved at holde fast i bolden, og sejren var reelt ikke i fare efter scoringen.

Med sejren er det efterhånden blot et spørgsmål om tid, før Liverpool kan kalde sig engelske mestre, hvorimod det begynder at se sort ud i forhold til Norwichs overlevelseschancer.